Glad midsommar:D


Kvinnans och mannens ställning i världen

Jag har funderat på ett rättvist samhälle mellan de båda könen. kvinnan och mannens situation i världen.

som icke feminist håller jag inte på mannen inte häller på kvinnan utan på rättvisan som sådant.


de tydligaste skillnadena mellan könen:

flickor har annat utseende en pojkar vilket inte förvånar någon. det jag vill få fram ed den punkten är att pojkar ser en människa på helt annat sätt än vad en flicka ser på världern.
jag kan nästan utan att blunda skriva att det var en tjej som skrev att det spelar inte någon roll om utseendet. KLART DET GÖR.
skillnaden är den att pojkar har så mycket mera att se på än vi flickor. och vi flickor ger dem dessa möjligheter... om och om igen..

Sen så har ju mannen denna lemm som får alla flickor att fnittra. märk ordet flickor. Denna lemm används inte bara som lemm utan också i några fall som vapen. snälla tvinga inte ig att förklara.


SEn så har kvinnan blivit belönad att varje månda blöda en hel  öh del. vilket någon smartliten plööp har kommit på att kalla mens. männens. nåjaa. ordlek?
under den veckn förstår alla andra utom en själv varför man gråter åt saker som andra bara suckar åt och hur arga vi egentligen kan bli för att männen såver lite vääl mycket- de ha de väl alltid gjort?

under denna vecka får vi så att säga lätta på trycket. Detta kan inte våra män. Oftast står di raka i ryggen och känner sig manliga. Och någonstans innanför skalman hittar man en människa som önskar att han också skulle våga visa exakt vad han  känner.
men det går ju inte. Fö tänk om byn bög inte längre skulle vara den mystiske typen me råsa byxor utan han som man tänkt tillbringa resten av sitt liv med. bara för att han grät på årsmötet?

jag måste under alla omständigheter ta upp barnafödslandet i hela dethär. Eftersom kvinnan har en stor roll i dethäla. på arbetet säger de oftast åt mig att barnfödseln är hämsk en på sammagång underbar. jag har hörd det så många gånger att jag börjar fundera om jag ser gravid ut i min uniform.
Egentligen borde en gravid kvinna vara bland det vakratse. jag menar det är ju s¨å allt börjar.. ägget före hönan. men det tar i någon mån någonstans i mig nästan mot att skriva att det är vakert?.. För av någon anledning så e magen lixom i vägen för mitt såkallade skönhets ideal?
 kanske för att männen  underförlåssningen bara kan stå och hålla hand och vara tapper. männen är förståss med i själva produktionen  och i uppfostran.. men där imellan då?

så två viktiga punkter har mannen bort. förmågan att visa känslor. förmågan att binda ett osynligt band till barnet innan barnet är fött och mellan dett uppfostras.

kalla mig vad du vill. men jag tycker dehär räcker för att mannen skall ha högre lön. men bara lite.

Med tanken på vilken respekt som mannen har på en arbets plats förstår jag varför tvisterna om lönen finns till.

tänk dig. att din kvinliga kollega en dag säger åt dig:
- det går lika bra att svänga vänster i en rondell om man tar första utfarten till vänster.

jag antar att de flesta tycker funderingen är kasnka rolig. och påståendet skulle se mera ut som ett skämt.

men sen om din mannliga kollega skulle säga samma sak.

- det går lika bra att svänga vänster i en rondell om man tar första utfarten till vänster.

jag kan nästan lova. Att du lämnar att fundera jaaa- om ja kör riktit snabbt så ska det väl gå?



det är pga den tanken. tvisterna om lönerna finns.


:D

:D

leende havsblåa ögon:D

Är det möjligt att 80 åringar målar hus?

igår satt jag och min manliga vän som jonna formulerade sig och funderade vilken färg vi skulle måla om villan. Ti sist tittade vi på varandera och sa- tänbk om vi målar om det såhär om sådär 60 år. Vi är alltså typ 80 år när vi målar om... erkänn att vi tar lång tid på oss.. i 60 år ska vi plannera hur huset ska målas. Vi kan ju inte måla dert tidigare ifall vi ångrar oss.:D


ibland är världen större än vad man tror.


och vem har sakt att just du kom till världen för att få lycka på färden.


Igår kom en liten ankunge och följde med oss som om den tillhörde oss. Den ville tillochmed komma i famn där satt den lilla ankungen och tittade på oss samtidigt som vi tittade på den. Då väktes moderskänslorna i mig oxch det var lite svårt att tvingas släppa ner ankungen och låta den simma bort. den var så sööt men så ensam. Det var nästan som en liten tår bildades när vi satt och såg när den lilla ankungen simmade iväg- ibland tittade den tillbaka. Den var min i hela 5 minuter. och under den tiden hette den anki:)

By the power of anklove


grattis ti studenten å yrkesexamen plööpar:D


RSS 2.0