hemofobi!

Jag har under min uppväxt tid fått vara ha kontakt med en hel del blod. Jag mådde en längre tid inte dåligt av blod av någå slag. Men plötsligt en dag så spå jag blod och var nära att svimma. Personen i fråga blödde bara från ett finger och hadde själv inte ont.

Sen lärdejag mig handskas med mitt eget blod. Det var ljusrött med kraftigt flöde. då började min hemofobi för mit eget blod.

För ett par veckor sedan när sjukhuset bad mig komma och tömma mig på blod. När jag såg blodet rinna i det tomma röret och jag såg hur mörktrött mitt blod hade blivit. Jag vet inte om jag var så facinerad över färgen på mitt blod att jag glömmde bort min fobi eller vad det var men woww va rött blod jag haar

Idag när jag på min praktikplats skulle ta blodprov av ena av mina patienter. Men det kom lixom inget blod. de få droppar som kom var jag fascinerad över att de var ännu mörkare än mitt blod. i något skede insåg jag att dehär kommer inte att gå. så jag fick hjälp och nånstans DÄR  började jag kallsvettas och behövde plötsligt dicka något. och allt svartnade.  På grund av min enviset fortsatte jag gå till wc tittade i spegeln och såg ett spöke därefter försökte jag tömma vattenkranet.

NU väl hemma försöker jag kontrollera den känslan jag fick jyst då, den känslan som fanns kvar stora delar av dan.

"Vid blodfobi är händelseförloppet annorlunda.
 Efter en inledande blodtrycks- och pulsstegring följer ett blodtrycksfall och en sänkning av hjärtfrekvensen. Personen ifråga känner sig svettig och kan i många fall svimma."



Jag har aldrig tidigare kännt ett sånt kraftigt svimningstillstånd, det var inte alls som när man stiger upp för hastigt.Det stod nånstans på the world wide webb att man botar bäst hemofobi med att ta om det från början?
Men jag har ingen aniong om när dehär började eller om det var jyst denhär individensblod..
Eller kanske det började när jag började facsinera mig över dess färg ?

..but it´s true!

..but it´s true!
http://noiri.blogspot.com/2006/09/in-perfect-world-politics-would-be.html

Ett avsked

Jag tog emot ett samtal igår.
Hela samtalet begrundade sig på några ord

de e dax.. min sista dag


Jag vill inte betona vad dehär orden betydde.
Men undersamtalets gång tänkte jag var stark vissa stolthet och inte sorg.

Jag satt mig framför tv, med en lätt chock
jag började äta på en smörgås när jag kände tårarna rinna


räddslan blev verklighet

jag är stolt över min vän vad som än händer!
tårarna rann av saknad inte av räddsla

på en liten pinne ska du sitta i mitt minne
men om verklihgeten blir för hård.. faller du ur verkligheten bort.

*orolig*


pretty in pink

pretty in pink

TRUST!

Jag är en ganska naiv person som alltid ser det posetiva hos alla medmänniskor även om jag blir förbannad så jag kokar försöker jag undvika att övrga känner sig tyngd av min situation..

NU har jag kommit till en punkt i mitt liv där jag står och överväger tankar om att jag skall rädda min egen dumhet eller vänskapen med min vän eller stå öga mot öga mot en verklighet som inte borde finnas..

De senaste två åren svängde allt på. Jag önslar att många av mina misstag förblev ogjorda eller att de kunde dämpas.

Eller att jag hellt enkelt visste vad som var den utlösande faktorn i hela spelet?


Jag har svårt att lita på människor som öär fulla- antagligen för att jag inte litar på mig själv mera när jag är full. Där står man då och tror att alla är som en själv- lika nain självsäker med tummen mitt i handen. Där står man då bildligt talat och försöker ta ett steg åt det håll som verkar moraliskt mest rätt. Är de inte lika bar att stå still då?... nej då ska de testas till höger och vänster om en massa kleet som aldri blir till annat.

Tänk om det är så- att hela ens liv står man där och försökerfatta det rätta beslutet- medan livet går vidare. Tänk då om de egentligen inte finns ett rätt beslut på just det problemet utan bara en massa valmöjligheter som i slutändan bara leder någonstans eller till nsäta problem...


Vad kan man med blixt och dunder beskriva?

Vad kan man med blixt och dunder beskriva?


Jag tycker om denhär bilden. Den beskriver ett magiskt skede i två människors liv på ett sätt som ord aldrig kan beskriva.

När jag var liten var jag tokig i filmen titanic.. jag såg den om och om igen jag kunde filmen. och jag blev arg när någon som dog i filmen dök upp i en annan film.

Jag vet att filmen är mycke mera än en mäktig båt idag. Jag har nämligen som raggarbrud var jag extremt intrisserad av de skedet när de filmade båtens maskinrum.

jag är ingen människa som ensamm trivs på avtten. jag kan ligga och flyta i timmtal och bara tänka på molnens form och vatten som skvalpar.. men ligger ja i en båt flyter jag oftast iväg och slutar i att jag inte riktigt vet var jag hamnar.. vatten är något mystikt. det ser lugnt och rofylt ut en solig sommar dag. men man vet aldrug riktigt vad som sker under havsytan. det kan bli de sista mna ser.

Titanic representerar en förälskelse som var nära förbjuden och endå så nära.

När jag var liten så kunde jag sittaoch stirra på vatten hur länge som hällst.. bara för jag inte riktigt visste vad som döljde sig ubnder.. jag bruade ligga på bryggan på villan och stirra på vatnat runt mig..med en magisk förundradblick.. samma som när två läppar möts..

you gotta live it every day

Lights out tonight
Trouble in the heartland
Got a head-on collision
Smashin' in my guts man
I'm caught in a crossfire
That I don't understand
I don't give a damn
For the same old played out scenes
I don't give a damn
For just the in-betweens
Honey I want the heart, I want the soul
I want control right now
Talk about a dream
Try to make it real
You wake up in the night
With a fear so real
Spend your life waiting
For a moment that just don't come
Well don't waste your time waiting

Badlands, you gotta live it every day
Let the broken hearts stand
As the price you've gotta pay
We'll keep pushin' till it's understood
And these badlands start treating us good

Workin' in the fields
Til you get your back burned
Workin' 'neath the wheel
Till you get your facts learned
Baby got my facts
Learned real good right now
Poor man wanna be rich
Rich man wanna be king
And a king ain't satisfied
Till he rules everything
I wanna go out tonight
I wanna find out what I got

I believe in the love that you gave me
I believe in the hope that can save me
I believe in the faith
And I pray that some day it may raise me
Above these badlands


Get my feet to heaven


Jag sitter och försöker fördriva en tid som jag inte har någon aning om hur jag ska förlora den. Jag hittade en låt som jag för länge sedan laddade ner till min dator en timme med bara 70 tals rock. Av någon anledning har jag inte lyssnat genom hela den.


By the power of love- like the sound of your heart beating


Jag satt och funderade om jag ska avslöja en liten hemlighet såhär helt öppet bara eller om det kanske är bäst att meddela min lilla nyhet lite mera personligen till mina nära vänner. Men ni har kanske redan gissat vad de är för något jag ska skriva?


Jag satt nyligen och funderade på dehär med folks svärföräldrar min brors svärföräldrar tycks försöka få mig att avslöja hemligheter om min bror. De mutar mig med grädde och hallon och en massa annat som gör en små fet. Så sitter di där och tittar på en som om jag kanske skulle avslöja att min bror e en pyroman under cover.

Jag undrar om de är ett sätt att få dem att hålla ihop? Att föräldrarna bli jätte bra bekanta med sitt barns respektives föräldrar och syskon?


All my love all my kissing you don't know what you been missing


Jag är totalt beroende av läppomada Det är kanske en nervös handling. Men läppomada är bra- inte bara mot sjuka läppar utan mot nervösa tanter och nervösa gubbar


Suger baby love


Åh socker I need you. Under en kaffe paus under veckan sa några av mina kollegor att de vägde nästan 10 kilo mindre än mig när de började vänta sitt första barn och under graviditeten gick de upp 30 kilo. Där satt jag och la bort min kaffebulle. 30 kilo. Helt otroligt. Tänk vad mammor måste gå genom.. medan pappan håller handen


When e walked on the street, I don't wanna be yesterday's hero


Förr hatade jag att ha upp hatar jag klarade av att ha upp det max ett par minuter. Men nu har jag haft upp håret hela tiden utan större problem än att hårbandet sprack en gång. Men tänk vad man kan göra bara det är måst ha upp det så kan till och med jag


Thinking about you when I'm lonely. Drawing your picture in the sand


Jag kan tänka mig självsitta vid en strand i min turkosa bikini. Och solen gassar över mig jag hör vågorna rullar in. Så sitter jag och ritar små snögubbar i sanden..Funka näijn



Get up and find those pretty girls


Det var en tant som sa åt mig om jag hade planera att gift mig nå i år. Där stod jag med munnen så öppen så man kunde kasta prick. Han förklarade att de var skottår i år vilket betydde att skottdan var enda dan som flickor var tillåtna att fria. Varför får inte flickor ställa sig på knä och vifta med en massa ringar för?


To night won´t be like any night


Vapen festen!

Idag efter praktiken satt jag mig ner i soffan med en stor smörgår i min högra hand och började titta på tv´n Jag lämnade till sist att sova i soffan och jag vaknade upp tio minuter senare när ett militärt sjukvårdprogram nyligen startat.

Programmet fick mig att inse en sak som jag varit otroligt blind för tidigare. Vapen är inte alls gjorda för att försvara. Utan för att skada deras "fiender så mycket som bara möjligt. Absålut inte att döda. Den finska armen lär sig i längre utbildning åtminstone att sikta på knäskålar armveck. tarmar bäcken baken. ställen som sårar otrilgt mycket ger kroniska skador å  offret vill bara dfö av smärta . Mern patienten behöver inte dö.  För den militäriska sjukvården är en special trupp som är special utbildad att tahand om sårskador av olika slag-

Jag är ingen vapen vägrare. För mig är det med stor respekt jag tar i ett vapen och siktar på måltavlan utan större skillnadvad vapnet har för kaliber men jag brukar hålla mig kring.16

Jag tycker man skall kunna hantera ett vapen med respekt. Min mormor sa en gång en flicko som skjuter bettär en pojkar blir nästan snuskitt. Jag har aldrig tävlat . jag kan ligga på magen i skogen en lång stund i min ensamhet och sikta på de små mössen. Fråga migh inte varför men.

Men krig om de nu skall bekämpas - kan de då inte bekämpas i en liten lada någonstans där det inte bor några annat än än någon råtta? då kan de ju se vem som klarar av att komma ur denhär ladan sist levande .. å den ha vunnit det kalla kriget

Men så går det förståss inte till.. eftersom någon man sitter på sitt arsle någonstans i världen och designar vapen som ska såra men inte mörda, respektfyllda vapen men obeskrivliga kalibrer . lätthanterluiga biffar med så många skott i minuten att do måsta blinka två gånger för att ens tro på vad du såg.
denhär människan är häller ingen fattig tjänar troligen mer en vad de flöesta vård arbetare gör..






fortsättning följer.. men av någon anledning sparades inte hela i min frustration tänker jag inte fortsätta


Snällaa

jkh
Denhär bilden hittade jag på http://www.the-wallpaper.net/wallpaper/10132-flores.html visst e jag seriös:D
Som ni aknske förstår kära läsare har jag lite att göra EXTREMT och min seriösa nivå försvan för en stund sen...

Dehäär en en typisk päss bild. J kan se mig själv efter att jag tagit denhär bilden ropa till er andra. HALLÅÅÅ KOM MEMME ÅPP TI TOPPIN SNÄÄÄLLA.. VI KAN ROU ETT PAR VARV RUNT FÖÖRST KOM NU TÅÅ.. JA KAN BJÄÄR NER ER JA IFALL NI FALLER:D

Varför finns det ingen bild som säger livet, saningen med lite sjö på?  finns det?

träd? eller buuske?

träd? eller buuske?
Egentligen är denhär bilden inte häller så rikti bra. Ja menar först kommer en liten våg. Som tyra stora jävlar tänker falla för. När vattnet sluppit ut till stora plasket tornar något upp som jag nyligen har bästemt att det ärt en våg! denhär våg liknade tinget täcker dessutom för solen! men då bara ett litet hörn

Men det är något i bilden som får mig att tänka WOOW och att man e ganska liten i sina stora ord

sunrise me båt

sunrise me båt
När jag såd denhär bilden sådär snabbt abra tänkte jag- Nåmen vad fin bil!d Men titta närmare så ser ni nog att bilden är animerad. Värre animerad en denhär har ja nog sett så va fan!:d

Jag vet inte vems bild jag har här nu så ja jag har plagierat. Fölåt herr spanjor att jag har stulit din bild.

Men om amn nu frångår att den lilla segelbåten är trådsmal och hålls på rätt med hjälp av tur och vågorna lyckast se dit tejpade ut är bilden helt och hålet i min smak:D

Eldat mansikka

För jätte länge sen när någon för absålut första gången sa åt mig att di hade eldat mansikka trodde jag att de hade en stor kamin och en massa överlopps jorguppar som de bara skövlade in.

IdAG efter obeskrivligt många gånger förklaringor om att eöda mansikka betyder att man stoppar in så mycket ved i kaminen så kaminen blir mera röd en kaminfärgad. Elda mansikka kan också betyda något annat men det tänker jag inte gå in på. Fråga era män de vet;9

Iallafalll jag har blivit lite små förkyld så nu sitter jag brevid vår kamin och eldar mansikka hela tiden . springer ut efter mera ved och stoppar in ved bit efter ved bit. Nu har vi nsätan 36 grader på värmen här. Dedt börjar bli lite för varm. Ironiskt nog kan jag inte såva. det är alldeles för varmt för att ens försöka tänka den tanken.

Så nu sitter jag här i någo sårts exotiskt värme och har ingenting jag egentligen har att säga eller någon åsikt eller någo sånt. Om saningen skall fram har jag väl aldrig haft det häller.

Min bror sitter på en hangar någonstans i spanien och väntar på ett litet flyg ska komma och föra honom hem. Jag har suttit i över 15 timmar och väntat att hans ka skicka det lilla messet att han e påvääg. Det är nästan helt otroligt men jag har faktiskt saknat min bror när han har varit DÄÄR för han skulle bara veta hur mycket som har hunnit hända medan han var på klassresa. Eller ÄÄÄR dessa eviga flygplan påstår att de inte har tid eller vad de nu är frågan om.  Där sitter han och har det varmt. och här sitter jag och .. haha jag har ju det varmt jag också- sådär ifall ni inte hoxa det:d

Jag tänker av många anledningar inte skriva i detalj här vad som har hänt medan min bror är där. Det brukar bara bli en massa ilskna ögon och sorsgna ord när man skriver direkt från hjärtat därför måste mina kära fingrar cencurera mina tankar en aning:D en sjuhjädrans tur att jag tänker så mycket så mina fingrar inte hinner me ens hälften:D

Igår lärde jag mig en fullständigt viktig grej. Att det är svårt att vara ledsen när man plötsligt kan bli så glad.

idag lärde jag mig att det är svårt att såva när man eldar mansikka:D

Nää noo!

Jag kom nyligen hem efter gårdagens bravader. Av någon outgrundlig anledning hade min katt lyckats ta sig in i mit rum och sånat där. Min katt får nu jyst int vistas i mitt rum på grund av att han har ett blöndade sår efter ett slagsmål med grann katten så ligger han på sin egen filt i bastun. Men tyvärr hålls han inte där.
 
Så när jag kom hem idag - så lå katt<fan  på säng täcket med sårsidan neråt. * härjningpågår*
Sen när jag byt allt i sängen .. lägger jag mig ner i sängen och tittar snett upp mot väggen och ser en massa röda blodfläckar på hela väggen. Då har alltså min frass faan stått och skakat bort skräp som kommit i sååret  heelt upp åt väggorna. Och som om det inte vore noog.. så snyter fanskape sig i min filt efteråt...


JA VILL HEEM<3

Böri var gambäl

Böri var gambäl
Jag satt nyligen och funderade på min praktik. Den tiden som nu kommer emot mig med storm steg och jag kan inte stoppa denhär tiden fastän jag har försökt.
Jag sitter och funderar hur det skulle bli att bli gammal?
 Utan mening utan mål finns vi två. Och en eld jag saknar flammar upp en sista gång i sista penssionärspyjamas ska vi dansa i neon bakom ropen långt bort från skratten.
Jag trodde att jag aldrig skulle få chancen att uppleva ett liv som penssionär men någon tog min hand för en tid sedan och sa allt jag vill är att bli gammal tillsammans med dig räkna gråahårstrån hos dig.
I think the world gone crazy!!
PÅ bilden finns tre så klallade woow människor som blivit gamla. Dit försvinnar alla dagens hjältar sittandes på en stol med livet bakom sig.
Jag har blivit facinerad av begravningar okcså på sista tiden helt otyroligt. Vem bestämmer begravningslåten? Är det en låt som denn dödes respektive har valt - som förde dem tillsamans? eller en låt som den döde själv tuyckte om? eller en låt som den respektive själv tycker den passar?
För min del vill jag att ONLY TIME med enya ska spelas den dan. JKag hader inte tänkt dö på den nästa 50 åren men man kan jo aldriga var för beredd. så ska jag börja trakasera min respektive med den låt nu? eller skriva det på en liten lapp och hänga det på kylskåpsdörren ifallom??
don´t wan´na grow up I wanna go out. Same old end.
Jag såg igår på en film om ett par stackars rullstols bundna människors den ena hade ett allvalit hjärn fel som bland annat fick henne att alltid att le. Den ena var med i en bilolycka och hans ben krossades. Dessa människor skulle sammlas under samma tak och diskutera hur de skulle få en posetivare attityd.  Det var verkligen ingen höjdar film.
Äh kaffe I need you:D det är du som får jorden att gå runt:Dmitt i mellan två program får du en minut.

RSS 2.0