Växthuseffekten tillsammans vägledda

Ibland får jag en känsla av att jag saknar mitt hem. Jag saknar ibland att komma hem och ara byta kläder och fortsätta det kreativa arbetet.
men idag var det inget sånt. Idag hörde jag en liten mening igen som jag hakade upp mig på. SLUTA ÄTA KÖTT. jag et jag har dragit upp dehär tidigare. Men jag kan inte fokusera på något annat nu jyst så det är lika bra jag skriver ut min ilska innan jag pusslar med annat.

Annledningen till att världen skall sluta äta kött var tydligen de långa transportstreckorna. Högst antagligen också den enrorma amoniakmängden som kommer ur djuren.

Jag måste bara få göra en liten argumentation till det hela.

En vanlig dag- för enm mäniska- man äter man skiter man såver. vad äter man?  mat! vad vill folk att man ska äta? potäter.. smårgåsar.. kött .. mjölk.. ris..

vi skall äta lokaltodlat för att slipa transportstreckorna....

KÄRA stassdajjor!
jah hoppas ni har planterat många potatisar i eran blomkruka på balkongen. jag hoppas för er skull att ni har odlat både korn, havre, råg och vete i ert såvrumsföster. annars kan det bli veldigt ensidig kost. Jag hoppas att kon i badrummet någongång får möjligheten att äta annat än krukväxter. jag hoppas att hönan bakom soffan inte förorsakar er hörselskador.och kom för all del ihåg att kon inte får äta av riset i handfatet  För det är det närmaste lokaltodlat ni kommer.


jag hatar när man tar köttproduktionen som exempel. potatisarkanske man inte har tänkt på. KLart man handlar potatisen i närbutiken. och grannen odar potatis.. klart att det är samma. Kanske de ja. Men hölgst antagligen har potäterna blivit upptagna på plats X transporteras för tvättning och packning till platsY. För helt äligt.. vet du var de förpackar grannen potäter?
transportstecka.- oberäknelig

Finland fyra konrsorter. di ska också tvättas efter astt bonden har skördat dem i en oljig tryska. Från tvätteriet åker säden till ett en plast där di gör något av säden.

produceterna sälger inte sin säd direkt till jyväshyvä småbröd. di sälger dem till en uppköpare. gemensam. därefter köper jyväshyvä upp denna säd och lagar småkakor av den. därefter ker kakorna till konsumentera. transportsträckan- lång

för att inte tala om riset som vi som inte har odlat någon potatis i krukor på balkongen äter. vem vet hur långt riset har blivit transporterad innan den kommer till flyget som senare flyger riset hit?

Nu till köttet. i 70 dar knogar bonden på med djur som han ser som mat. när dessa 70 dar har gått så kommer en bil och bilen fylls med grisar. grisarna överlevern inte lägre än max 5 timmar i en sån bil. räkna ut. 5 timmars körning.. med en hastighet av 80km/h. efter att grisarna dött ocj skivats. åker det färsiga förpackade köttet vidare till konsumenterna. men inte till alla butikar utran endast till de butikar som finns inom samma radie som producenterna. sen beror set på konsmenterna hur långt de har till sitt.



jag tror jag har lugnat ner meg nu

Jag älskar sjön:D

jepp jag är inte alls tokig. Vatten är det bästa som finns. Jag vill ah en båt:D


jag älskar att se på vatten.. att höra vatten.. att känna vatten...

nå min lillla semest5er då..

till en början blev jag smått uppstressad av att folk målade naglarna när jag ville ut å träffa människor. en jag lugnade ner mig när människans högra hand hade torkat och jag slapp sitta i korridoren och kippa i me de dricka jag redan köpt.  Från det minuten vi lämnade rummet.. och alla kontrollerade att rummet var låst.... blev kvällen bara roligare och rouligare...

även om folk ha sina småa traumatiska minnen av hela resan var den otroligt rolig:D

idag är det morsdag. Jag sitter ännu hemma .. och söker efter en egen båt. Egentligen ha ja redan en projekt båt... men det tar troligen till 2010 inna jag får besiktat den och sjösatt den så jag sattsar nu på en dyrare båt som man kan bygga på medan man har sjösatt den. lite sågspån i sjön ha väl aldrig skadat de redan missbildade fiskarna. 

Mina kriterier fö en båt e inte så stora. ja har nu sjunkt till att kapellet inte behöver vara så stort. det är det plus däcket jag ändå kommer att bygga om senare. så man kan dra slutsatsen om att jag inte har råd men dendär 50? mahognybåten... eftersom träslaget är dyrare än båtstommen. 

min bror är nu jyst ut å fiskar... jag kunde inte komma med. För jag lovat mig själv att aktiovera mig i grupp arbetet och att hjälpa till här hemma med arbetet igen. 

nu sitter jag här och plööpar och söker på findit. fi efter en båt som inte har mera arbeten en vad jag vill och kan sjösättas och är besiktad med de fel den har så jag kan arbeta på den medan den är i vattnet:)

tyvärr sälger folk inte träbåtar som är i det skciket. man måste tydligen arbeta hela vintern på dem i ett garage innann man kan sjösätta dem .. eller att de än ser ut att avar sjöduglika. 


om jag skaffar mig en tuperware ask så blir det en flipper 160. då kan jag tvätta den emd högtryckstvätten på hösten. Men tiktiga båtar är av trä. och ska inlinas och tjäras på höst oh vår. 



rexon<3 vatten  

Gladda vappen

Äntligen är det maj månad. Jag känner min knäckebrös bruna nyans ta sin form.  mitt första maj firande begrunnade sig på att jag först tappa bort mina vänner.. sen tappade jag bort min mobil. sen återfann jag min mobill.. å hittade massor med kännt folk å mina borttappade vänner återfanns

förtsa maj i korthet:)

IdAg irriterar jag mig på klimatförändrings halåååan....  klimat hit å dit.. titta ut genom fönstret det är ju underbart:)

ok jag medger att det är lite ledsamt att det i juguslavien har en massa spö regn .. å i i sahara saknar regn.. meen heeij våra nästa generation kabnski tillockmed hinner plantera någon mera exotisk växt  nä rde blir stora.. som typ hampa... ok lite exhalterat kanske.. emn i allfall.. vi planterar redan nu hampan.. emn vi har ingen nytta av den eftersom den aldrig hinner blomma.. så när hösten kommer så tar vi saxen och klipper bort hampan och sedan plogar vi allt.

tänk dig den dan  man faktiskt kan plantera hampa och hinna ha någon nytta av den:)

jag kan själv inte riktigt tänka mig en sån dag ännu.. men jag kan se det nästan framför mig.. kanske jag är mormor eller möjligen farmor då?

om jag skall vara riktigt älig vet jag inte vad hampa är förut om den är lång.. och om den skulle planteras tidigare skulle det avra gula små blommor någonstans där ovandör de 2meters stjälkarna..

tänk att få se de du:D

RSS 2.0