äcklit!

Idag var en av de mest äckligaste dagarna på-väg-att-bli-sjuksköterske dagarna. Dagen började inte helt oförberett med döden! Jag visste omdet men jag kunde förståss varken smita eller försvinna i något obemärkt håll i dessa skolmöbler som inte är gjorda för mig!! Hon som planerar vår kursporgram sko kunn stopp åpp pennon nånstans. ( int bokstavligt:D )

Sen så vi en film om stomi ´er, Det  hör kanske inte till det absålut äckligaste men en av de kosmetiska stösta missen en läkare kan göra. Om jag nu måst gå runt med ett hål och en plastpåse på magen så hoppas ja att jag åtminstone har hunnit fylla80!  

Jag har ända sedan jag kunde  stå på egna ben tagit hand om mina släktingars sår och förband. Jag har sett vitt slem förvandlats till gultslem. Jag har sett svart hud blivit bortklippt, jag har suttit på en stol och tittat ner i mitt sår och sett bland pulserat blod och skräpp såg jag min egna ben bit. Men dagens sårvårdds film var nästan så man kunde stiga upp från sin lilla stol och påstå att man kan bara inte torrtera sina stackars elever så!!

Promenerade lite här omkring senare eller bara för en liten stund sen. Min mobil ringde, jag svarade helt oförutsagt eller va. dum som jag är höll jag mobilen i min väntra hand. när samtalet bröts toittade jag på min stackars hand och såg att ringfingret var vit med blå nagel. 

TALA ALDRIG I MOBILEN MED DEN HAND MAN ALDRIG KAN KÄNNA KYLA MED
 


Ett stort OJJDÅ

Igår var jag väldigt arg, jag lugnade ner meg efter många om och men och om och men . Men så idag tog jag saken i egna händer och sa exakt precis vad jag tyckte och tänkte. De va då ag fick veta att de handlade om ett dödsfall. Skith!
efter ett X antal fölåt och lika många jag beklagar och en mäng mess med orden jag finns här om du behöver nått. Vad betyder det när jag borde vara där!!!
En sorg har börjat växa, nästan lika stor som min skuldkänsla är.  Jag vet fortfarand int om det är bäst att va själv eller bland andra. Jag vet iallafall att det krävs en hel del smink innan jag möter en vettig person som det är nu.
Jag var nyligen ut och gick för att rensda mina röriga tankar, mitt i allt stannade jag, där stod jag och stirrade ut i ingenstans. männislor cyklade och gick förbi mig men jag rörde troligen inte ne min. Det enda jag hade i huvdet var hur människor kan dö så plötligt. det kan vara mitt sista steg jag tar. Jag rörde mig inte förren jag frös ordentlig. Jag har ingen aning omhut länge jag stod där. ... kanske bäst så 

hatar min mobil!!

I 45 minuter har jag väntat på att dne ska plingelinga. Till sist la ja av den. Men så började jag täk att jag straffar mig själv. Sen gick jag ut på balkongen- och som vilket  baby som hällst så blundade jag och tänkte högt att om min mobil inte pingelingar nu så kastar jag mobilen i trädet. Det plingelingade inte. Men jag kanstade häller inte mobilen någonannanstans än in i lägenheten. HAAAAJÅÅÅÅÅÅÅ

fotbollshjälten

fotbollshjälten

(http://magiskpresent.se/product_reviews_info.php/products_id/74/reviews_id/3 )

EI NÄIN:D

" En bästis kan inte vara dålig målvakt, det går bara inte."

Citatet ät taget ur makr levengoods bok gamla tanter lägger inte ägg.

Jag läste dethär och fick en bild i huvudet att det bara måste vara en pojk som har sakt det. Och det var det också. Jag har länge funderat på vad det är med pojkar och fotboll. Där sitter de totalt okontaktbara och occuperar popcorns skålen. Och tittar på lättklädda män som springer eftr en boll. Och dessutom är tjejfotboll totalt oaxeptabelt enligt dem .  Sitter man och gör skämt av att mannen helt in i spelet sitter och hoppar i föräldrasoffan eller gör skämt i stil med " didär stackarna skulle iallafall ha fått varsin boll" så ser man sakta men sekärt ett såra åskmoln som börja tona pp sig vid horisonten.

Jag har faktiskt varit målvakt en gång i mitt liv-det gick jätte bra fram till den dan då mitt lag insåg att jag var mer än lite bollrädd. Vem fan skulle inte vara det , jag menar bollarna flyger jo bokstavligt på en . Inte för att bollarna skulle ätau pp en men det är ju försent när di väl börjar tugga så varfö chansa - SPRING EN BOLL!! som tur växte jag från den räddslan.

Mina vänner är bra målvaktar, Jag har aldrig på sant provat att sparka ett par bollar mot dem på enfotbollsplan. Men man måste ju inte ta allt så bokstavligt. Precis som en bra målvakt måste en vän kunna ta emot en massa  "påhitt" som den andra ha hittat på- men eller utan förvarning. de ska ha fullständigt skärpta sinnen och stå där med benen lite isär och händärna i kramposition i brösthöjd. Varför låter det så konstit?

en bästis- berädd på allt och reda att aggera:D

 


Wedding

Wedding
( http://mariage-damour.com/ )

Bröllopsfunderaren!

Jag och min bror satt nyligen och diskuterade något. Diskuterade är väl att ta i- det hela började me att jag tycker att han borde gifta sig nu snart. Det hela urartade till en diskussion.  Jag har alltid trodd att min bror valde flicka enligt vem som var bäst på att ass kissing. och att hans icke giftemål var bara en ursäckt för att hantvekade eller att han inte är redo att ta det stora steget och säga ja i en kyrka.

Mitt i hela den diskussionen kom vi nästan tårögd fram till att både min bror och jag är livrädda för att vi hittar nåpgon somvi vill bli gammal med. Men under den tiden man blir gammal tillsamans så dör den ena.Och att man står där själv vid en grav och försöker leva ett liv tillsammans men själv.

Jag kunde knappt tro mina egna öron när jag lyssande på mig sj'älv och min brors komentarer ... människan jag under hela mitt liv har nästan stått på stolar för att nå lika högt som han.. Där satt vi, delade på samma soffa, samma arv  och nu också samma rädsla.

Vi kom fram till det hjärt skärande att en förlovningsring går lika tårögd att sätta dit somatt ta bort. Minnen , ord och tårar går aldrig att ersätta. Drömmar finns livet ut.Ett bröllop är livet.  Han sa så känsloladdat att allt går bra, tilochmed att se ut som en pingvin framför hela släkten , Men när prästen kommer fram till orden "...fram tills döden skiljer er åt.." då är det mer än på riktigt. 

Som lillasyster  gav jag plötsligt upp med att fråga mina vanliga varför frågor... raderat alla mina bröllopskläningsskith

Jag försökte tillockme så tappert att säga att det oftast är pojken som dör först. Sen dör mannen . Och kvinnan som lämnar ensamm kvar.  sen säger  han- vill du verkligen dö bort från den du älskar och lämna den med en öppen framtid

fölåt förmina höga filosofiska nivå 

It´s my life

It´s my life

It's my life
It's now or never
But I ain't gonna live forever
I just wanna live while I'm alive (It's my life)
My heart is like an open highway
Like milla said "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
It's my life

Livets upp å ner gångar

Jag vet att alla talar om att livet är som en kammarflimmer linje. Ibland går den upp ibland går den ner. Allt som oftast går linjen upp å ner fletra gånger om dan. Men ibland har man sämre dagar redan när man stiger upp. Det kankse behövs så lite som att man somnade omnär väckaklockan klämtade.Men iallfall- Varför måst man spel negativ och på nej humör hela dan? Jag brukar vara glad tåt och sorgsen inombords. Men jag har lärt mig att kombinera dessa två komponenter å jag känne rmig mycket mera till livs. Man har bara ett liv . upp och ner gångar hör livet till.
Jag vet att allt har en mening på något sätt, men det menade jag inte att man ska hugga av sig ett finger och med det försöka se vad meningen med det är. Självförvållande skador har sällan nåhon större nytta. Men jag har fortfarande inte förstått mningen med att stå och diska.
Jag vet, jag har nämligen själv testat det. efter varje motgång möter man en uppgång. stor nedgåg lika stor uppgång. och jag kan garantera att varja mottgång leder till att man härdas.

så varför tro att allt e åt helvete? ja vill gärn  veta vad jag härdas för:D

The boy next door

Jag tror alla har en boy next door. Jag har en. Eller en.. ett par. Mina boy next door e ingenting med glitter och glamour eller kärlek utan det är heltenkelt en person som delar intresse och orkar lyssna på en  och bor dessutom nära. jag har i hela mitt liv haft en boy next door. vilket också förorsakar mängder av problem.  När man hör begreppet boy next door  tänker många på kärlekshistorier i mängder. När man umgås för mycket och man passerar vän stadiet vem vet vad som kan hända. När jag fyllde 20 fick jag första kramen av min ena boy next door vän. Det ända felet är att jag är 19 år. Jag kom på dehär efter att en av dem ringde mig idag och gav mig en lång tläggning om deras problem med den nuvarande flickvänen. jag kände mig ööh dr. phil. nä nus ka ja besöka värmen

Sparkling

Sparkling
http://www.israelidiamond.co.il/english/News.aspx?boneId=918&objid=1395

Dina läppar kan le, dina ögon kan tindra mne sorgen i ett hjärta kan ingen se.  Spana in stjärnan mitt i diamanten. Jav vet inte äns om diamanten är riktig eller om den bara finns här och nu. Den här bilden är ganska mycket jag nu jyst. I vissa lägen glittrar jag I vissa lägen ser det ut somj om jag blivit doppad i olja skimrar i en massa färger. Tittar man inte noga ser jag ut som en slipad glasklump. Men när jag går på väg någonstans och det pingelingar i min ficka så skiner jag mer än vad solen nu jyst årkhar värma upp vårat nersnögade land.

Vraför finns det nätter när man bara ligger och funderar på en massa skith ..specielt när man inte kan såva. Första delen av natten låg jag och läste men jag började ju bara funder mer och mer. Men så började kjag spela snake på min mobil vilket resulterade i sjuk hand.

Och jag är inte äns trött fast jag bara har såvit 2 timmat i natt...... OTROLIT

När jag var liten sa folk åt mig att de nätter man inte kan såva sitter ett UFO på taket och tittar ner på en. Jag vet inte hur man tnkte på den tiden man blev ju rädd för astt inte sova då:D

hejja hej du!

Det har äntligen varit hälg igen. En tanska fantastikt hälg igen. Blev lite värre när accon for ur min mobil men va fan.  
Jag satt banrvakt en stund denhär hälgen igen. Jag an inte förstå hur barns föräldrar kan låta barnen  köra radiostyrda bilar på nylagt parkettgolv. När bilen har utomhushjulen på. Ok det kanske inte blir märken i golven,men iallfall så låter det ju så man inte äns hör om man tänker eller om man var hungrig.

Jag försökte tappert se på tv´n medan den radiostyrda bilen kretsade kring mig och dennes färäldrar innan di var klara. Programmet handlade om att den amerikanska arme´n fösöka skapa självgående bilar så att man slipper skicka en chaufför i bilen när faliga uppdrag ska skickas ut på. De hätr bilarna var utrustade med all möjlig teknik  så de såg faktiskt vart de skulle fara. med lite hjälp av ett datatolkning. Så började jag fundera på den lilla radiostyrda bilen som kretsade runt runt mig. På en stol en liten längre bit bort satt barnet på en stol och styrde den lilla bilen så at jag sklle bli maximum irriterad! Så slog tanken mig att om man kunde som privatperson göra den automatis alltså självgående. Min bror är automationselingenjör- Vilket betyder att han är fokuserad på sånt som gör saker själv- då bland annat små syskon. Jag berättade teorin till min bror om den självgående radiobilen. Först kom någång konstig komentar om att man kan köpa den på halpa hali om nager år så man kan jo bara vänt. Men så förklarade jag att tanken med bilen är att den absålut int får köra in i något och ha en felmarginal på max 10 cm. Ni skulle ha sett vilka tindrande ögon min bror fick. 

Förr irriterade jag mig till maximus på den som ställde till med att träffa sina vänner. Så sitter de själva där med sin lilla mobil och knäpper på den . Jag ber om ursäckt för dehär jag ska försöka att inte knappra på den hela tiden men den plingelingar så vad kan ja.

Usch vad jag hatar bio. Hur in i helvete kan man betala för att sitta tyst och stilla i ett mörkt rumm med sina vänner i två hela timmar. Och när folk frågar en vad man har gjort säger man att man har sett en film på bio. Oj OJ va roligt. Som om det vore en social grj att sitta tyst där. Det kan ju hända att jag har för långa en vilket betyder att jag har lite problem att lägga mina ben ågonstans. Men när klockan var halv 8- alltså efter si så där 45 min av filmen så hadde jag ett behöv av att springa runt ett par varv litä här och där. Men det kunde man ju inte. Och när man satt där och diskuterade något så sa någon shyyy

När man är social sitter man tillsamans och ser en film äter något sitter och talar och har det skoj och får ta paus och röra på sig när man vill !  jävla biosalonger!!

men i rätt sällskap så kanske biosalongen blir en plåga

Jag minns int äns vad filmen hett- Det var någon film omen stackas 40 åring som inte var gift  så hitta han sin dröm tjej gifter sig och får smekmånaden att bli ett helvette! Sedan blev jag bara otåligare och otåligare.

Jag klarade min anatomi tent idag:D jag firar med att läsa posten:D  

My heart will go on

My heart will go on
( http://www.worth1000.com/cache/contest/contestcache.asp?contest_id=12993 )

Igår satt jag me el gitarren i famnen och utövade musik. min "MUISKLÄRARE" eller så sa att jag kanske ska skippa att ta fusk accorden och börja ta didär riktiga tillbaka. Så satt jag där i hans fotölj och drog till med my heart will go on. Jag tog ett accord riktigt de andra fuskade jag.  Jag vill ha en egen gitarr. Jag vill, för jag vet jag kan bara jag får möjlighet att öva.  Mitt hjärta tar på sig ett par spring skor- ett par spring skor mer än vad jag ger. ÅSsså formar hon hväntra handen som om hon skule ta ett D 

KADUNK 

hur låter mitt hjärt ljud?

För ett pardagar sen.. eller var det igår?:D var jag och några vänner ut på lite på en slöserikväll. Så frågade mäniskan hur mtt hjärtljud låter. Vis tod sekärt en halvtimmes skrattanfall för att föröska förklara det. Det hördes nämligen inget hjärtljud häller:P

KADUNK KADUNK

nåja skit samma. Men nu har jag börjat fundera- kan man fortfarande ha en massa pojkkompisar om man sällskapar med någon som ens pojkpolare inte känner?

Å bygg en mäsnklig bro..

JAG TYCKER OM LASSE BERGHAGEN - han tog av sig sin kavaj, sparka av sig båda skona- åsså spåtta han ut tobaken å sa älskling får jag låv:D

jag sitter och funderar på julklappar nu.. vad ska jag köpa i år?  Kan jag inte få "tålla" in varsin kram åt varoch en av er åsså får nivara nöjda. Jag kan redan nu se min brors min : bara en lien extrem besviken min.

Jag ska / måst sitt och plugg lite anatomi ida , men jag har inte äns ett hjärtljud. vilket betyder JAG VILL INT TA E PÅ TALANG:P


Räcker int det?...

.... med frukt ock grönsaker:D

Jag hoppas du förstår om du ser en liten tår, när du kysser mig och går - för timmarna med dig dom betyder allt för mig- jag längtar så:D

Jag är på för bra humör för att vara seriös men jag bara måste fördriva lite tid här . medan jag väntar på att någon skall komma för att avlösaväntan.

Det är nästan otroligt vilken jobbig hälgdet har arit. men på samma gång helt otroligt fantasktiskt. FANTASTISKT . Ja stavar egentligen bra men bokstäverna ruskar så hämskt. 


Det är jätte bra att kjag skriver men glömme rbort att publicera - vilket betyder att jag radera mer än halva när jag kom tillbaka hit.

jag sitter och skrattar åt dagens lunch - jag blandade en våffeldeg närj jag kom på att jag inte har något våffeljäärn . så jag tog tag i första bästa sekpanna och häll dit smeten. Det ser mera ut som om jag har flörsökt steka gröt eller liknande.


..å bygg en mänsklig bro..

..å bygg en mänsklig bro..
http://struve.se/SS/Marie.jpg

Nä no fan få dehä tramsase va fäädit:D

Jag å vill va med!

Jag har ingenting att skriv om- lika bra att erkänna det helt öppet.

Varför måst man alltid känn att man väljer nånting framför nåannat?
 Varför sitter jag här. När en nära vän behöver mig mycket mera än att läsa att han vet om att jag vet att jag borde vara där. Fölåt ja kan int skriv na anna.

Varför sitter jag här när jag vet att mina vänner kanske nu int sitter och väntar på att få höra något om dagenssjukhusvistelse eller senaste skvallret från tantlägenheten under mig?

varför sitter jag här när jag lika gärna skulle måsta / kunna skicka det lilla meddelandet som förklarar fö min egen lilla bonde söker fru att jag har mera pasta i frysen..

Varför sitter jag här när jag vet om att jag har bara 30 minuter på mig innan jag måste springa ut och nappa tag i första bästa delfinfärgade bil och skricka HAAAJÅÅ- jag ber till delfinfrgade bilar att de e allas våran focus bil som kommer då

Vraför sitter jag här när ändå alla bryr sig.

svaret är så självklart enkält... Jag fryser. Jag tycker om vintern. Alla kvister vita av rimm å frost. En tid för drömmar. Jag känne rmig plötsligt minst 4 år yngre. FRAM ME PULKAN HÄR SKA SKOTTAS SNÖÖ- ok kanske nu int men jaa. Men idag!- fy helsikes väder! Det är kallt men töigt vilket är som samma sak som slask!!!

TA MIG TILL HAVET OCH GÖR MITT TILL KUNG- KUNG ÖVER SOMMARN OCH NATTEN. STRÄCK UT EN HAND OCH FINN EN HAND I DINN. SÅ GORDE JAG OCH FANN EN MÄÄÄNSKLIG BRO?

Sträck ut din hand:D   Sträääkk op haanden

Finland, sisu och social trygghet

Jag är helt totalt förvånad av händelsen i Jokela. Det är därför jag har laddat upp en massa Finändska nationalklenoder. Den finländska nationalsången. Svenksa versionen. Och Mumin och vasabladet och nu den finska sisun och den sociala tryggheten.

Idag hadde jag inte hunnit läsa vasabladet, eftersom jag inte hadde haft så riktigt många lektioner i skolan så skulle jag läsa detpå intermet istället. Men så kom jag hem från skolan och slog på tv´n där det var en nyhetsändnig från TV4. Jag blev ganska förvånad och stannade upp i konsten. Jag tänker inte analysera händelsen för den har ni sekärt sett till allt vad ögonen orkar.

För ett par vekcor sedan skrev jag en analys till min svenska lektion som handlade om hur dåligt tv´ns inflytande har på oss. Och då menade jag inte det faktum attjag lägger på v när jag kommer ur skolan . det gör jag för att jag inte tycker omtystnaden. Utan jag talar om tanken man kan få ur en tv apparatur. Som exempelvis detdäran att ta licens på ett vapen. Jag tycker om vapen. Det kan jag erkänna helt öppet bara. Men att skuta en annan  levande thing skulle jag aldrig klara av.

Egentligen innan jag ens hörde om händelsen hadde jag tänkt klistra in den finks anationalsången hid. För min vän i det militära började sjunga den för mig. Jag blev ara lite förvånad att jag inte kunnde alla dessa små ord. Ordföljden blev fel. Men det är väl sånt man inte får nämna att man inte kan sin fädernelands nationalsång. Men klangen stämningen är fortfarande kvar fast man  blir sjungen till i en mobiltelefon av märket nokia:D Hur länge kan ni sjunga utan att titta på teksten med handen på hjärtat?

MAMAMAMMAM PAPAPPA FÖ DET ÄR JU MUMIN. Tove jansson är enav de mest kända finlandssvesnka författare. Hur många har inte blivit uppväxte med de någolunda lugna tv versionen av munintrollens äventyr. Jag önkskar att de som ännu inte läst de lite tjockare tove janson böckerna bör lläsas. Det är absålut ingenting som är riktat enbart till små barn.

Den fisnka sisun och den sociala tryggheten den del av denhär inlägget som jag nu i detta skede faktiskt måste förklara på grund av det som skedde idag.Finland, sisu och social trygghet följer den vanliga finländarens levnadsbana från vaggan till graven. (http://www.tyovaenmuseo.fi/?q=se/utstallningar ) Är det bara jag som anser att den finska sisun stil stands strong medan då den sociala tryggheten har mera försvunnit. Finsk sisu är fö ni som inte vet aölla finländares kampvilja och envishet. Den finns i alla mer eller mindre och vi är alla enormt stolta över att få ha förfäder somstått och slagit för en självständigt land. Även om jag nu inte kann varje ord i den nationalsång vi finlandssvenska VÅRT LAND VÅRT LAAAND. Så slår mitt hjärta hårt när jag tänker på att vår nationalsång kunde ha varit...(http://www.dugamladufria.com/songs/rysslandnew.html ) ( ni har väl alla sett röda oktober..)Även om den är mäktig när folk står och galar den men, tänk om vi hade stått inför varje fotbolls/ annan idrottslig säger och sjungit dehääär:O

en stålt finländare är vad jag är. Fast vi alla inte känner sitt "kall"

Oi maamme, Suomi, synnyinmaa,
soi, sana kultainen.
Ei laaksoa, ei kukkulaa,
ei vettä, rantaa rakkaampaa,
kuin kotimaa tää pohjoinen,
maa kallis isien.

Vårt land, vårt land, vårt fosterland,
Ljud högt, o dyra ord!
Ej lyfts en höjd mot himlens rand,
Ej sänks en dal, ej sköljs en strand,
Mer älskad än vår bygd i nord,
Än våra fäders jord.

"...Vårt fosterland det är"


(http://www.barnboken.nu/cgi/kort/9789129640564.shtml )

När Vi finlandssvenskar slår på tv´n brukar vi oftast se på alla dessa svenska kanaler. Nästan bara för att vi är så få som fortfarande talar flytande svenska. Min finska är inte äns förstålig. Min jag förstår vad du menar om du talar finska med mig men . Oftas när vi sitter där och tittar på halv 9 áns nyheter så brukar alla dessa nyhetrar oftast handla om rebeller runt om i världen. Förutom idag.

" Sju personer dödades i skottdramat i Jokela, uppger den jourhavande överläkaren i Tölö sjukhus. Ett av dödsoffren är en lärare och resten är elever i skolan.

Enligt polisen avfyrade en elev ett flertal skott inne i Jokelaskolan i Tusby på onsdagen.

- Den misstänkte gärningsmannen, en 18-årig manlig abiturient, utgör inte längre någon fara för allmänheten, uppger utredningsledaren Tero Haapala på polisen.

Enligt inofficiella uppgifter är också gärningsmannen död.

Omkring 15 personer har dessutom skadats, några allvarligt. Flera har fått lindriga skador av glassplitter. "
(http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=11440 )

Och det var här det blodet flöt,
Ja, här för oss det var,
Och det var här sin fröjd det njöt,
Och det var här sin suck det göt.
Det folk som våra bördor bar
Långt före våra dar.
(
vårt foster land)

Vårt land

Vårt land

Vårt land, vårt land, vårt fosterland,
Ljud högt, o dyra ord!
Ej lyfts en höjd mot himlens rand,
Ej sänks en dal, ej sköljs en strand,
Mer älskad än vår bygd i nord,
Än våra fäders jord.
 
Vårt land är fattig, skall så bli
För den, som guld begär.
En främling far oss stolt förbi:
Men detta landet älska vi,
För oss med moar, fjäll och skär
Ett guldland dock det är.
 
Vi älska våra strömmars brus
Och våra bäckars språng.
Den mörka skogens dystra sus,
Vår stjärnenatt, vårt sommarlju.
Allt, allt, vad här som syn, som sång
Vårt hjärta rört en gång.
 
Här striddes våra fäders strid
Med tanke, svärd och plog.
Här, här, i klar som mulen tid.
Med lycka hård, med lycka blid.
Det finska folkets hjärta slog.
Här bars vad det fördrog.

Vem täljde väl de striders tal.
Som detta folk bestod.
Då kriget röt från dal till dal.
Då frosten kom med hungers kval.
Vem mätte allt dess spillda blod
Och allt dess tålamod?

Och det var här det blodet flöt,
Ja, här för oss det var,
Och det var här sin fröjd det njöt,
Och det var här sin suck det göt.
Det folk som våra bördor bar
Långt före våra dar.
 
Här är oss ljuvt, här är oss gott,
Här är oss allt beskärt;
Hur ödet kastar än vår lott.
Ett land, ett fosterland vi fått,
Vad finns på jorden mera värt
Att hållas dyrt och kärt?
 
Och här och här är detta land.
Vårt öga ser det här,
Vi kunna sträcka ut vår hand
Och visa glatt på sjö och strand
Och säga: se det landet där.
Vårt fosterland det är.
 
Och fördes vi att bo i glans
Bland guldmoln i det blå,
Och blev vårt liv en stjärnedans.
Där tår ej göts, där suck ej fanns.
Till detta arma land ändå
Vår längtan skulle stå.
 
O land, du tusen sjöars land,
Där sång och trohet byggt,
Där livets hav oss gett en strand,
Vår forntids land, vår framtids land.
Var för din fattigdom ej skyggt.
Var fritt, var glatt, var tryggt.
 
Din blomning , sluten än i knopp,
Skall mogna ur sitt tvång;
Se, ur vår kärlek skall gå opp
Ditt ljus, din glans, din fröjd, ditt hopp.
Och högre klinga skall en gång
Vår fosterländska sång.



text: Johan Ludvig Runeberg, 1846
Finsk översättning av Paavo Cajander.
Melodin: Fredrik Pacius 1843

Första snön

Första snön

NEJ det snögar inte små tigrar.. men åh så mysig bild

[ online] (http://www.gallerigodkonst.se/index.htm )

min lyckOST

min lyckOST


I like to muuu muu... Finsk lant ras. btw enligt bilden iallafall.
(http://www.liljestrom.nu/sv/skoj-med-christel/sv/ [online] )

För lyckost dig här är ju jag

Sluta leva . Ge upp allt och titta fram ur hålan.Bli lycklig:D.

JAG UNDRAR HUR JAG SKA BETEE MIG. För jag är både glad orolig och underlig samtidig. men jag är mest glad. För lyckost er här är ju jag. Mina kära vänner ni skulle se mig nu. All oro har försvunnit, ingenting har ordnat upp sig. Men det börjar känna sbra nu, van i kläädren.

Jag satt hos en litet barn för en tid sedan. Hon ville vi skulle lägg upp en hand om vi tyckte hennes åsikt stämde . Jag förstod henne inte. Men hon sa nu gång på gång : strääkk op haaanden. Tänk att en liten flivka har så mycke dialekt i sig redan nu. 

Du e fantastisk hela du. Så sluta leva som alla önska börja leva som du vill! bli lycklig. Sluta leva efter andras kom å måsten. Se till och gör nått med dig nu:D
För lyckost dig här är ju jag. Hallåå vad är dethär somhänder., Se vad som sker när man inte kan dansa utan bara svansar med. Nej jag är inte kär. Glad men inte kär. jag hjärtar mig om du förstår:D 

( delav an denna text är direkt kopierad ur nanne grönvalls låt.. ja gissa vilken:D.. ååhjee)  

Happy days

Jag kan inte förklara kännslan ja känner inom mig nu jyst. Som en sol. Om du fryser kan ag få låna din hand? jag kan värma dig jag lovar:D. På riktigt. Jag ör lite orolig om mig själv jag menar jag har nyligen avslöjat mig. Vilket inte alls känns bra. Men så kom hälgen mot. Jag lovar gladare milla får man söka efter. Nej Nej GLÖMM ERA SNUSKIGA TANKAR. På sant. Det finns annat somkan förgylla ett nertryckta liv. Jag vet iallafall att den dan jag gifter mg får någon annan dansa brudvalse för mig. För jag kan bokstavligen inte. Eller jag kan tydligen stegen. Kan faktiskt räkna till 3. men oftast blir det så när musiken spelar. Stå¨r man där i en pinsam handsfattning pinsamt länge och funderar vilka steg ska jag ta till denhär msiken. Det blev oftast så att jag förde och han försökte tappert hänga på. Valsen ska valsas seriöst. Precis.. men varför finns det så många versioner av ett par steg.. valsa runt i en kvadrat?? eller på-ställe-påstelle-högerfot bok-påställe-påställe. Jag kan verkligen inte dans.
Hör det till allmänbildningen eller ? skulle danslektioner höra till utbildningsprogrammet hela livet? Varför glömmer man bort didär stegen?
Ja ni har läst rätt . jag tillbringande halloween på ett dansgolv. Sen när jagblir lte äldre ( så jag slipper visa ID) och har lärt mig vlka låtar som hör till vilka låtar ska jag

RSS 2.0