Från oss alla till er alla ett riktigt gott nytt håååår:D

Från oss alla till er alla ett riktigt gott nytt håååår:D

slutsats

Eftersom jag knappast ommer att sitta och uggla framför ett<par tangenter imorron så skriver jag åretsslutsats idag:d

Fjolårets nyårsfest slutade ganska våldsamt jag blev dragen i en bil av min egen bror för att förhindra ännu större våldsamheter. Även om det berodde på ett stort missförstånd som idag kan bara beskrivas med att vi tittade alla för djup ner i flaskan för att våga erkänna att någon av oss hade fel.

Dethär är okcså året som många av mina vänner eller polkare for in till det militära och min beundran över det militära blommade fram igen. och igen  starkare för varje gång jag satt själv med mina milikompoisar och jag bara önskade att även jag skulle få ta del av den utbilning som dragsviks brigard erbjuder.

Sedan klarade jag studenten har jag på känn? En stor dag i mitt liv. Efter att fått höra en lillan slutt kläm av min studierektor att jag kanske int klarar studenten iår. PÅ grund av mina mathematiska stora brister. Rinde en vän till mig och berättade att det inte blev någon vit mössa för henne iår. Jag fick panik och satte mig i bilen påväg till skolan när läraren säger.. Jag beklagar men ni alla ( vi var 3) måste komma hid klockan kvart före 9 för att öva inför mösspåläggningen. Fick resultatet i hand. Jag var inte ens näära att bli ubnderkänd.

Året har varit fylld av många roliga fester. Men jag minns nu jyst en i malax en hemmafest hos några vänner. Det var första gången jag fick ta på mig hela den militäriska munderingen. Trots mycket om och men  folk som såg mig den kvällen påstodatt jag sken som en sol.

Den dag jag fick studentmössan på huvudet satt jag och min kära stolgranne och tjattrade hela tiden. När hon gick upp för mössan kände jag pulsden slåå kraftigare än när jag blev kysst för första ången(tror jag) Tog grannen lätt i hand när hon kom tillbaka stod upp när biträdande rektorn läste upp mitt namn och med tunga närvösa steg upp mot 3 år av läxläsning!

den dan var det feest! jag hade en liten liten flicka som alltid höll mig i handen hon sa till sin mamma att man inte får släppa en prinsessas hand :D

Jag stod på trappan ett par veckor före och villa ta emot äran att bli en tjänare inom fädernelandets försvar. Jag fegade dock ur. och mina vänner som satt innanför den brigars´dport jag stod utanför ringde till mig och frågade om jag allti kommer att vara en person som fegar ur när något stort håller på att hända? jag vet ännu inte idag om jag ångrar att jag aldrig tog steget in men jag trivs fortfarande i mina vänners militära uniform. Och vem vet en dag står jag där men vinklarana ända upp till öronen och ropar åt mina kära rekryter- hårt men rättvist om den dan kommer mina kompanichefar att bli klad. Eller< vad Puhakka?:D
'
Senare blev jag antagen till sjuksköterse utbildningen på syh. Flyttade till en egen tvåa. Fick mera tid för folk jag brydde mig om<3

Men så en dag så gav jag mig själv ett beslut som skulle få hela mitt liv och framtid plötsligt att slås i spillror. Den dan vet jag hur det känns att gräva sig upp ur sanden och mötas av en kalldusch. Men jag nådde aldrig riktit botten eftersom alla männsikor runt mig var så och är så otriligt bra på att se<och att stötta mig
'
Det har hänt mycvket dehär året jag tappade plötsligt lusten att skriva något. men jag skall nämna 3 oktober bara för att jag kan::D

Så då var det gjort.

Tack för det gångna året tack för att ni stått vid min sida<och orkat höra på allt knäll och päsas:D

Eget val

Eget val
källa: http://www.mikehumbert.com/Dashiell_Hammett_04_Red_Harvest.html

Om nu motta alla odds tror på den lille killens teori om kyrkans uppåståelser så kanske bilden visar er hur man inte ska göra då;)

thumbsucker

Jag vet att jag har en jätte söt rubrik . som dessutom inte stämmer överens med någonting av det jag kommeer att hantera men det är u abar en bisak.

Igår fick jag höra en berättelse en sann berättelse om sann kärlek..Jag akn dock inte hålla mig från att dela med mig av den.

Det var en gång en liten pojke som nyligen fått höra historien om hur barn hamnar i mammas mage och var en aningen facinerad över berättelsen och kunde inte låta bli att komma med följfrågor. En av dessa frågor vände han sig till sin farbror och frågade - men ho vejt mammon och pappon om att di hör ilag tå?

farbrodern tog sin brorson i famnen och svarade - det är slumpen och int nå annat.

ett svar som fick pojken både tyst och fundersam.

Efter några månader var familjen bjuden på bröllop. Den lilla pojken klättrade upp i farbroderns famn i kyrkan och frågade - nå ho märker ja no tå vem som ska gift se?

farbrodern skrattade och sa- he läär do nou märk.

när kyrkmusiken började och bruden och brudens far var på intågande reste sig alla upp men allt den lilla pojken såg var troligen en massa öron...
så när alla satt sig till rätta var det bara två som stod. så utbrister den lilla pojken. Ere tejdee som ska giftas??

Sedan den dan tror den lilla gossen att slumpen är när man inte hinner sätta sig i kyrkan utan alla stolar blir upptagna.. och råkar det då vara två så gifter de sig.


erkänn att de e lite små sött:D

Med kören i slääpet

Jag har fått mig en egen kör. En som inte sjunger utan dillar bara efter mig som ojm jag vore elvis eller någon liknande. Dessa människor ärt inte mina vänner. Jag har på riktigt inbgen aning om vad de heter eller varför de bara inte kan leva ett eget liv utan dillar på rubnt ig.

Mina vänner tycker jag ska vara stolt över min FAN CLUBB

Senaste gången var enda sättet att slippa dessa männsilor att ständigt byta plats och ha fri rygg. Till sist orkhade jag hält enkelt inte med att vara in the center of all their attenhion men jag årngrar inget att det jag då sa. Jag trodde att jag hade sluppit detta påhitt men nej.

Men nu skcika den ena av dem om jag ska ut någo ikväll så skulle de hinna komma med. Jag vill int

De<är värre en britney spears fan clubb. Den ända nyttan med dem är att de bjuder. Den ända onyttan med em är att de finns till.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så mina vänner ni betyder <3

Flowering power

Flowering power

I stjärnans glans

Jag sitter här med enbart skenet från datprn och ljuset från en julstjärnan i fönstret.

Min jul har varit ganska varienade det har hänt saker ocvh ting dehär dagarnsa som aldrig tyvks sluta förvåna mig.

Jag kan börja med julkyrkan. Jag har därefter lovat mig själv att aldrig bli präst eftersom jag aldrig skulle minnas när man skulle begära ålyssnarna att stå. det skulle bli något i stli med.." jagh tror på ööh ja jyst he ja no får ni staa".. fungerar bra:d Annars var julkyrkon fin i år . Förstod inte så myvket av vad mannen i prästpyjamas påstod men sekärt var det bra. PÅ vägen ut tappade jag bort mina kära släktingar så jag hamnade öga mot öga mot en av mina fiender. I någon minut var det ända jag hörd ett litet god jul. Tänk vad jul kan få människor att säga. Jag hade tydligen inte ännu så mycket julkänslor att jag kunde öppet ärkänna gug jul åt denna mnänniska istället stod jag där som en uggla tilöls min mormor stod på kyrktrappan och roopaade.

Det är en viktig del varför jag besöker julkyrkan nästan varjke år. Jag träffar de människor jag under de senaste året har misst kontakten med. Det händer alltid något som får julaftonen att bli sesådär lite extra. Ifjol fick jag en kram på kyrktrappan som betyder ännu idag lite extra för mig.

Våran jul är uppbyggd av en rad halvjobbiga traditioner som förbjuder folk att bli äldre. Fastän jag inte har varit snäll överhuvudtaget i år fick jag julklappar som fick farmor att säga woow. Jag också för den delen.

Den dan som är den årliga ut å fira jul dan. Fick jag ett mess som gjorde att jag kände tårarna rinna. Om jag bara skulle ha varit mede och inte suttit och läst på mikrobiologi (som jag förövrigt klarade) skulle kanske det aldrig ha hänt...

I kön då senare på kvällen ringde min mobil att jag ska fara hem det är tydligen ingen nytta med att vara ut. MeN JAG FOR ALDRIG HEM. jAG hade roligt bland folk som under det senaste året fått namnet mina barndomsvöänner fastän de nu inte precis hör till den kategorin. Mitt födelsedatum reagerar:D

Jag önskar det vore jul hela tiden. Ok midsommar då mittiall julfirande då också:D:D

en familj

En far

När du var riktigt liten

och någon varit stygg

så var hans stora famn en plats där du blev trygg.


En far är en som vet

att skydda sina kära.

Han vakar över dig långt borta och nära.


När lasset blir för tungt

och hotar dig att stjälpa

så finns han där till hands

att stötta dig o hjälpa.


Som förebild han går i livets långa trappa

och ingen är som han..

Din kära pappa.


En mor

En mor finns med från början

som källan till ditt liv

med kärlekfulla blickar hon följer varje kliv


Sen livets första måltid

har hon bjudit dig att smaka.

Hon ger dig av sin omsorg

utan krav att få tillbaka.


Hon tas så lätt för given

av lindring och besvär.

Och sällan blir hon tackad

och sedd för den hon är.


I livets alla skeden

blir hon dock densamma..

Din alldeles egna högt unika mamma


till min bror

Nå´n gång i livet

når man en punkt

när kriserna hopas

och allting känns tungt.

Då är det skönt

med någon som lyssnar

och kommer med råd

istället för tystnad.

En hjälpande hand,

en tröstens stämma...

En bror är det bästa

som man kan ha hemma.



till min bror
Låt mig vara sur. Jag kommer att bli glad.

Låt mig trilla. Jag kommer att resa mej upp igen.

Låt mig göra misstag. Jag lär mig av dom.

Låt mig få ett IG. Jag kommer att inte vilja ha det igen.

Låt mig skrika. Jag kommer att vara tyst.

Låt mig sova halva dagen. Jag kommer att vakna.

Låt mig spela hög musig. Jag kommer att tröttna.

Låt mig snacka i telefon halva natten, det är jag som kommer att vara trött.

Låt mig vara tonåring. Jag kommer att bli vuxen.

Grattis du är en vinnare

Jag vet jag ÄR svag för manipulation och fjäsk... ni skulle bara veta

Jag vill dela med mig om ett tips jag har använt i många år. Specielt det senaste året har det hjälp mig på många olika sätt. Tipset är att gratulera sig sjävl för man är alltid en vinnare.

Sedan när mna tänkt det börjar tankarna automatiskt fylla ens morgonhumör. Vad är jag en vinnare av??

De dagarna man bara kan tänka på ett enda svar på den frågan ( av måna 100miljoner spärma vad det bara ett enda som blev till mig) de dagarna kanman med säkerhet säga att kommer att bli en av de värre dagarna. 

Om jag någongång kommer på att komentera mig själv med tanken att jag är en vinnare - slutar det alltid med en snabb löpning till skolan. Varför sluta när man har börjat  ge sitt eget liv komplimanger?

Jag kom att tänkapå dehär när jag fick ett liten textmedelande som innehöll mycket mer än ett par ord. PÅ samma gång jag funderade omdet var ett rop på hjälp eller behov att uppmärksamhet? 

Efter min någålunda förvirrade förstareaktion, blev jag arg. Faktiskt skit förbanna

Kan någon förklar för mig ? Hur mna kan skicka och sänka någons dag när man själv gräver bland slummen? till en person som nyligen nyfödd sluppit ur slumm livet. 

Är man så svag så rädd och så obeskrivligt feg att man inte vågar inte kan se sitt eget problem i vitögat. Kan man ju fråga sig om man e värd den uppmärksamhet för at lösa sitt egetproblem??

D är kanske inte vetenskapligt bevisat? men teorin håller jag fast vid?


 

JUL!!

Stjärnorna finns

När allting är mörkt
och det är svårt att gå
finns det alltid en stjärna
som lyser upp din väg.

När allting är svårt
och du är ledsen och trött
finns det alltid någon
som kan ge dig tröst

Stjärnorna finns
på himmelen
Stjärnorna finns
bland människor
Ljuset övervinner mörkret.

Av: Wilhelmina Schedin




 

När det lider mot jul

Det strålar en stjärna förunderligt blid,
i öster på himlen hon står.
Hon lyst över världen, dess oro och strid
i nära två tusende år.
När dagen blir mörk och när snön faller vit,
ja då skrider hon närmre, då kommer hon hit,
och då vet man att snart är det jul.

Och julen är härlig för stora och små,
är glädje och ljuvaste frid.
är klappar och julgran och ringdans också,
är lycka oändligen blid.
Är ljus, allas ögon då stråla som bäst
och stjärnorna tindra som mest;
och där ljuset är, där är det jul!


Plötsligt sa det klick

Den här häljen har på många små olika sätt varit lätt kaotiskt. Jag är dock inte på humör att beskirva mitt halvkaotiska liv utan :D

överraskningsfesten gick bra. när man överraskar någon tvingar man sig själv att allt ska fungera det är nästan så man prässar sig själv fast ändå inte?jag har svårt att beskriva känslan när en trött person kommer in och bara funderar att hon vill gå och såv. 4 sec senare öppnas dörren och en bunch of friends joinar oss.
tänk er det ni:D

vi tittade bland annat på klick. Filmen budskap- satsa på familjen annars dör man i regnet brevid en pontoliknade taxi med en liten lapp i fickan. 

"Man får bara köra 30 häär.. men det gör ingenting för nu står vi stil- GAASAA." ett lätt citat av magnus betner.
magnus betner förknippar jag inte med klick utan med sommaren. Jag skulle besköa en vän en gång . Redan i trapphusen hördes betner. Sedan när vi kom in i huset kramade någon ommig och sa vi måsta ta betner från början för jag måste också tydligen höra det. Så gorde jag misstaget att gå t på balkongen där ag okcså hörde betners skämt högt och tydligt stod och skrattade samtidigt jag såg solen gå ner. Sen när jag kom in igen förstod de övriga inte att jag hade hörd varje skämt så vi tog om den igen. Jag vet inte om jag blev hjärntvättan eller frälst men guud va roulit.

jag ock många andra tillhör den dummaste ""rasen"" arier. vi härstammar från en dal där det är 30 grader vart och exotiska frukter året om. jaja åsså hedennan me lättklädda damer. Så säger vår förfäder - nä ja tänkte örja vandra norrut. Där det är 18 minus. och folk går runt i stora tältjackor och exotisk frukt kostar skjortan.

dethär var också ett omskrivet betner skämt.

11 december

11 december
(http://www.rit-malerigarden.se/motiv_05/html/page_01.htm )

jul JUL strålande jul

Jag sitter här under min plast julgran och klickar på min dator. Även om jag skulle måsta gölra miljoner andra saker  som att koka glögg äta mandariner läsa på första hjälpen tenten mysa framför tv´n dricka den lite för varma glöggen hårdplugga mikrobiologi pynta.
 
Jag älskar julen . Det är kanske detdär med att de är en av de dagarna som är byggd av traditioner. Även om våra seniorer verkar försvinna från högtiden. Jag kan sitta och mysa med allt vad julen heter hr mycket som hällst. Iår har jag som exempel fullständigt fatsnat för technojulmusik. Tänk dig  carola galar i en kyrka med techo bakgrund. inte för at det finns meen.

Vår jul firande börjar egentligen ett par veckor före jul. på min fars födelse dag när stor del av vårat släkte sitter framför öppna spisen med en lite för varmt glögg glas i handen och den obligatoriska frågan närmar sig:

nåååh va tycker lillon do vill ha  mest i julklapp i år tå?... frågaren förväntar sig tydligen att man ska svar orden jag vet int eller ett par hemstickade strumpor. I ställer fatsnar jag varje år för ordet mest och slår till med något som jag nu vet att ingen skulle kunna köpa. Och varje år säger frågaren samma sak. Ha do skriva ti tomtin? Mitt svar på den frågan är att varför ska jag skriva ti tomten när tomten sitter mitt bland oss?  ( min bror är varje julafton klädd i en tomte dräkt och mina mc vantar och tror att han är självaste tomten) mina stackas släktingar sätter glöggen i luftstrupen varje år och alla tittar lite närvöst på varandra och alla funderar vaa tror du int på tomtin??

Jag slutade tro på tomten redan när jag var 5 år gammal. Det var samma år som min granne dog och därefter var någon i min familj tomte. det märktes tydligt när inte äns tomten springer runt med två par glasögon. ( det sitter redan ett par glasögon på tomte masken. tyvärr ser min bror "inget" genom dem.)
 Men varje år så spelar jag med, jag är hon som ska bli blyg när tomten knakcar på fönsterplåten. Det är mig alla e supose to tänkt att fråga om jag har atrit snäll om jag är rädd eller om jag vill följa med tomten till nordpolen det är också mig tomten menar när han hoar inanför dörren omdet finns några snälla barn.

men jenom åren har det blivi tyngre att spela med i allas teater. När de släktingar som man har ärvt stora delar av sin personlighet och utrsålning och utseende från inte medverkar på julen utan ligger i en kista. de ärjyst inan min bror plötsligt stiger upp å går som jag tittar på mina släktingar alla vet vad de är frågan om- de e då jag skickar en tanketill de som inte längre sitter hos oss.

Iår har jag önskat att vi inte ska spela teater på jul! Okcså av den anledningen att jag har bjudit över " tarja halonen fru republikens president" att fira jul med oss. ( jag måsta lägga fjäsket på för att kunna komma mig in i självständighetsbalskretsarna. ) nå nej men för mig är det en lika viktig person. då kanman väl ite spela teater??

tomten jag vill ha en ritkti jul- en son som man haar när mna e liten:D    


Dåli daa

Har precis varit och handlat - det e bara det att jag fick inga varor. När jag nu hade sprungit runt i butiken en bra stund och sökte mat som kunde passa en kväll för mig själv eller bland vänner. Men när jag skulle betala dessa varor så gav jag kassatanten bankkortet eftersom jag så sällan har några slantar på mig utan drar i princip bara med mig en halvtomplånbok med ett bankkort. Denna gångensket jag i min plånbok utan sprangiväg med enbart bankkortet. När jag nu sträckte fram det åt fru kassatant säger fanskape att mitt bankkort har gått ut!!:O
JÄÄVLA PÅHITT
Sen när jag gick ur butiken helt arg. Ringde jag hem och min far säger att mitt nyabankkort kom för en månad sedan. Vilket betyder- jag har varit hem 4ggr å jag har int hittat något bankkuver i posthögen å ingen har hällersakt något.

väl i lägenheten i gen fastnar jag i min aegna skor. DÄR FICK JAG


Aktivist ja visst

Min lilla jul bestod av en massa obeskrivligt rådd på grund av att människor som aldrig har förstått sig på jordrukets gränser plötsligt fått för sig att de stackars djuren lider.

Jag har i hela mitt liv arbetat med djur. Oftast är det en del av mig jag sällan berättar så mycket om eftersomde männsikor som är med i produktionen av den mat vi har på spisen nästan dagligen hör till de lägre satta människorna i vår tid och därför blir behandlade med en respekt eller en löjla som ingen kung eller president någonsin kommer att få uppleva.
 
Mitt i allt plått om lilla juls firandet och glögg drickande får man en hotelse per telefon en hotelse som var mera om dirigerad till en varning om aktivister som går löst på djur. Min lilla jul blev spännd - jag tror aldrig jag har tänkt tanken vad händer om .. så många gånger tidigare.

Jag skulle själv vilja bli en aktivist- det ärnu tydligen enda sättet att förstå dessa människor. Att sitta med på deras möten och få det svart på vitt va de har emot djur i bur, kor i hagen , grisar vid maten. Jag har verkligen försäkt sätta mig in i deras situation men läget blir bara värre och ända jag kan tänka mig att dessa människor är "grymmt enkäl i hovo" . Skulle jag vara med på dessa aktivist mötena skulle jag också sitta på en hel del information om deras nästa attack.

Dessa omedvetna aktivister vet inte hur gärna en bonde skulle vilja stryka hela Finlands lag när de får tag i en aktivist som har varit med och aktiverat hela befolkningen på ett så ojämnotänkt sätt.

Tänk dig.... En pälsfarmare som har drygt 20 hus. (eller hunumånga som är normalt ) och som har kämpat varje år att utveckla sin pälsindustri. Lagt ut varje slant som löst låssnade. När han en morgon tar på sig sina stövlar och sin mössa där det ironinskt nog står namnet på det företag somkör maten åt hans djur. PÅ vägen till dessa hus möter han 1000 tals minkar och rävar. Alla krätsande kring sitt hus. Måste jag förklara paniken?
  ... en kobonde som har ärvt sitt fähus av sin far och själv har ett brinade intresse men i respekt för sin far så vågar man inte ändra på systemet till det modernaste, Ni vet pappa har ju alltid rätt. Huset där djuren står har haft vanlig nötning med åren men ser lite risigt ut. Men ingen skada varken mot djuren eller skötaren. En vacker dag när han går efter posten faller ett vitt stort kuver ur halpa-hali reklamen med att han ha blivit anmäld för djurplågeri.
.... en grisbonde som kämpat med miljö tillstånd och grannar för att få bygga ett stort svinhus med god kvalitet. Längst bort ligger en gris som aldrig riktigt blev frisk, bonden ser att grisen lider men är för snäll för att våga skjuta den utan hoppas att han en dag ska bli frisk eller att han får tag i någon som får skjuta den.  En sömnig morgon när hela byn ligger i dimma- har bonden en lapp på sitt svinhus att han är anmäld för djurplågeri.

Det här är bara några exempel... Ingen av dessa exempel är realistiska.

Jag kan nästan förstå pälsdjursaktivister men jag bytte åsikt när en mink tittade så rart in i mina ögon jag tror att den förstod mer än väl. Ät upp minken rävarna då om ni tycker att di gör mer nytta än att värma någon halvrik människa någonstans där det är kallt. Blunda om ni så tycker men Släpp int ut dessa små grönögda monster. Se aldrig ner på bönder - de e inte matvarokedjorna som producerar maten!

RSS 2.0