lillon vår

nu ha ja länge vari i me renoveringen.. så nu tänkt ja va snäll å skriv na om vår tri måna gambä dotter:d

Ida tå vi e me mommos å moffas .. bara för att vi har e så ödit hemma.. så kom ja på att jag kanski ska slut kall min mamm ti mamm.... Klart on e min mamm men fast ja vet att linnea int förstår allt så kändes det fel att rop på maaaamm..

hittills ha ja haft svårt att kall mamm ti mormor:D

nå ida väger lillon så som kurvan ska va igen:D puh kanbske de hadde något med att göra att vi bytte till munsala rådgivning? eller att jag nu matar henne enligt listan.. men det är svårt att amma eftersom det inte står någon mililiters tabell på mina bröst så jag har så svårt att följa med hur mycket hon får i sig när jag ammar..

lillon vån e lika intresserad av renoveringen som mamma och pappa.. hon sitter och hoppar i sin babysitter när jag slipar eller när pappa sliter i golvmattorna..

men när hammaren eller nån maskin kommer i farten går alltid en av oss upp på vinden med lillon å läser teskedsgumman tills hon börjar kasta saker på oss..

hon har nämligen börjat greppa småsaker jätte bra.. så som en liten leksaksfisk som ser ut som nemo e hennes favorit.. men allt som skramlar sitter hon å skrattar åt:D

Fortfarande efter 3 månader e det jätte rolit att byta på henne.. d eleendet borde ni se:D

vi trodde att linnéa alltid var glad eftersom hon log redan på BB åt oss.. barnmorskorna sa att det berodde på att hon trivdes.. efersom leendet att man e glad kommer senare.. 
så tills i hälgen trodde vi att hon inte hade nån som hällst skillnad var eller med vem hon var hon var alltid lika glad.. men i hälgen när jag för aldra första gången måste föra bort lillon.. då märktes det att hon inte trivdes längre när inte mamma och pappa var med.. 
mommos å moffas villaavslutning blev tydligen ett flashback hur jag var i den åldern... aldrig nöjd:P
själv kunde jag inte häller njuta av föreställningen.. jag satt ofta och funderade på hur hon har det...

far och morföräldrarna tycker vi borde låta andra sköta henne oftare så släpper jag kanske den tanken nångång och låter mig slappna av... hmm 

Elvis fösöker få uppmärksamhet av henne på alla möjliga sätt.. men hon bryr sig inte riktigt om honom.. hon ser å hon ler men går han iväg så följer inte hennes blick med.. men när en hund kommer till oss då sitter lilon å tittar å tittar så hela hon bara råskar.. ibland blir hunden rädd när den ser lillons enorma ögon som tittar på de.. när den traskar i väg blir ofta lillon arg nästan oståpplit gråtande.

min rådgivningstant.. säger att de lyser om mig när jag håller i lillon.. nja kanske jag inte lyser.. men jag känner mig mycket gladare iallfall.. 

ni kanski int tror e men att si ho mychi on utvecklas fö va da som gar e nästan otrolit:D som imorrost höll on i nappflaskon på egenhand å lyfta åpp enligt va on behöva.. on drack nästan 100ml.. ja trodd på ricktot att ja såvd änn tå ja så e... höxt antagligen va e ett misstag som råka ga bra:D men e med misstag man lär se:D



 

renoveringen

under hälgen tog vi det lugnt eller lugnt å lugnt men inte så värst mycke renovering i alla fall..

men de som e nu...

ida när vi kommer hem igen ..( ja e me mommos å moffas ( linneas) sålänge daniel jobbar)

ska vi först städa bort innan vi ödar ner igen..

slänga ut sista golvmattshörnrnet

slipa de tre resterande skåpshandtagen å slipa kryddhyllorna... ta bort alla lister som finns i matsal och kök..

plocka bort löstagbara föremål

imorron...

hämta slipmaskin.. påbörja slipningen..

jag åker till farbrors och påbörjar sprutmålningen av kökskåpen

å köksskåpshandtagen

skura å dammsuga golv...

i övermorgon börjar vi måla golvet:D .. enligt min tidtabell:D men så har ja ju två till plus frassin som å ha na ti säg:D köksön ha vi kommit en bit på vägen redan nu:D..

skippade ena köksön pga de så snyggare ut utan:D


usch va he e rolit att renover:D


i vårt hus:)

innan min födelsedag.. då hade vi väldigt brottom att få in alla grejer på rätt plats.. inom 2 dar var allt på plats.. med en stressig suck hann jag mot alla odds baka 4 tårtor..

nu när den stressen e klar..

har vi börjat renovera köket.... skall vara klart tills daniel fyller.. en månad räknat från och med idag:D
 vi har slängt ut aslla köksdörrar och slipat de flesta 2 varv.. vi har slängt ut de tre dubbla lagret med mattor som var på golvet för att få fram trägolvet..
idag skall
 väggar rivas möblerna från matsalen skall flyttas.. skåp skall rivas.. dörrar flyttas och golvet i matsalen skall upprivas..

hede hinner ni aldri tänker do... men vi ha förberett e så långt de går nu..

imorron skall jag brumma med motorsågen:D

för en nu ingång till skrubben skall öppnas.. golvet skall slipas.. ramen till båda köksöarna skall påbörjas..

sen skall köksdörrarna målas .. golvet skall lackas och betsas...

då får både ja å daniel ta en konstpaus å vänta tills vår konst har torkat:D

när vårt tållamod tar slut.. fortsätter vi på köksön ... tapetserar... flyttar lamporna och hänger upp en "stor korg ovanför den större köksön

sist men inte minst så flyttar vi tillbaka möblerna å snabbt börjar baka 4 tårtor igen:D

ja e så iiii e så tillome nu sitter ja å slipar på dörrhandtag.. tillome lillon sir de komiska i de hela:Dmen gud va rolit vi har:D 

innan min 21- födelsedag

grattis på födelsedan till mig:D

innan min 21 födelsedag hittade mannen i mitt liv mig... och innan jag riktigt hann med var det vi:D

den 30.12. klockon 23 nånting.. kom jag nyligen ut ur duschen stod han på knä och förklarade med väl valda ord hur mycket jag betyder för honom..  där stod jag i en badrock som fick mig att se ut som en isbrjörn å i chocken visste jag inget annat att svara än " he jä to å:D
två dar senare hämtade daniel en lite kisse åt mig.. Elvis:D

jag fick iallafall ringen på fingret iallfall:D
så från den stunden kunde ingen säga att de var ett han å jag.. det fanns bara vi:D

en tid senare kämpade vi genom en förlossning.. barnmorskorna sa att  som förstföderska gick det bra när allt bar över på 3 timmar.. å andra mammor ler å säger wow på bara trii tiimar.. medan vi tittar på varndra å fundera vaddå bara?

sen sa barnmorskan att det blev en tjej.. de första ja sa va.. skojar do?  .. vi va så inställda på en liten kille men när vi så lillon vår fick vi båda ett så stort leende så vi såg sekärt ut som två rita figurer med lillon i famnen

på dopet grät lillons farmor å mormor de tyckte båda att de var mer än magiskt

den 7 augusti blev vi husägare.. jag flyttade bort från min hemkomun och till något helt nytt.. med mycket om å men så nu säger ja att ja e påväg hem när ja sätter mig i bilen påväg till  huset.. :D











jag satt nyligen och läste på nätet om unga föräldrar.. i sverige får man ett bidrag om man blir förälder och är i åldern 18-22 men här finns det inget sånt. Jag har själv mött många fördomar mot att vara ung och förälder. Det e många som aldrig vågar säga något när man går på stan.. men ibland alla dessa glada posetiva leenden när man bär på linnéa möter man ibland en blick av fördom. vad de tänker va de tror vill ja inte äns tänka på. Men de kanske jämför med säg själv hur de skulle passa som förälder och därför ger oss den blicken?
men ännu har jag inget negativt hört från nån annan än från rådgivningstanten som inte så länge sen sa rakt ut att jag var alldeles för ung för att ta hand om lillon.. jag frågade då varför är det nått fel på lillon?
hon svarade då att lillon e de absålut inget fel på hon e pigg å kry ... men jag skulle kunna vara både mamma och mormor åt er båda...

jag fick alltså min rådgivningstant att känna sig gammal....

Här finns det kanske inget bidrag när man är mellan 18-22 år och förälder på grund av att man vill ta bort ungförälder stämpeln . man kanske inte häller vill uppmuntra oss att bli förälder innan skolan e slut. 

för det ända hindet att bli förälder i min ålder är skolan...

förbannade skola!!!

jag känner mig inte som en ungförälder.. det var först när jag läste sveriges definition på vad en ung förälder e.. 18-22  som jag inså att fan tå e ja å en ungförälder.. innan det trodde jag att det var när man var under 18 och blev förälder .. som världens yngsta mamma... 5 år..

min kropp e helt återställd efter förlossningen.. ja känner mig som mig själv igen:)  nästan inget extra häng nånstans.. så när folk har sett mig å lillon och de ser att vi mår bra och att vi skrattar mycket.. så frågar alltid folk.. men hur blir det med skolan?
för nån minut känne rman sig som ett bädäss som avbrytter skoltiden för att bara vara hem. Jag har har hört om mammor som tagit ledigt enadst 3 veckor efter förlossningen.. och mammor som aldrig började studera på nytt.. de senaste allternativet lockar många rägninga dagar när man vet att man får stanna under täcket tillsammans med sin dotter och bara se till att hon och jag mår bra.

samtidigt som jag längtar efter attt bli färdig sjuksköterska- våga lämna lillon för en stund..  så efter ett år sitter jag med mera energi än vanlit i skolbänken men längtar hem mer än vanlit... 

mycke på en gång

jag och min sambo bor inte längre i en kägenhet. utan ett hus som har allt. i princip utan ett stort badrum.

först hela rabarbern med lånet.... de e lånebeslut borganärer räntor lånefösäkringor offerter å aallt va satan di ha hitta på... ursäckta uttrycket en hel da tillbringade vi att underteckna en hel hop av papper. såna papper som gör oss skuldsatta i en masssa år framför.

när pappren va skrivna fick vi äntligen börja föra alla dessa lådor vi levde bland i lägenheten till huset. det absålut första vi förde dit var frassin.. de va nått jag trodde skulle börja den otroliga vandringen tillbaka till det han kallade sitt hem. men det tog inte många minuter trivdes frassin som om det faktiskt var hans place

samma da ringde vi och ordnade så att stora delar av våra släkt förde flyttlådor från lägenheten till huset.... allt la flyttarna i ett ända rum på en hög som bara växte 

sen skulle jag med våld ha upprett minst fyra rum av alla de rum vi har.... samtidigt som möblerna bara välde in.. 

på två dar var huset fritt från flyttlådor..men både daniel och jag led av feber..

mitt i allt detta fick ja dera på att en vän ska gifta sig väldigt snart i chocken stan för att köpa baby leksaker...
leksaker som det senare stod när babyn är 5 mån.. vår lilla dotter e fortfarande 3..

här sitter ja nu snuvig... å lite yr i bollen.. har nyligen varit och vaccinerat vår dotter.. hon skräck så jag tänkt börja gråta. samtidigt som di sa att ni borde ha  varit här i går.. men på mitt rådgivningskort stod det dagens datum..... ti följd av den missen klagade tanten över lillons vikt.. vilket gjorde mig lite ledsen.. då fick jag mattabellen som jag borde ha fått redan första gången jag var dit.. men här på internät står det att min lilla dotter har en normal vikt kurva va än tantjäveln säger..

jag försöker få lillon att somna trots att det märks hur ont hon har det i kroppen efter vaccinet.. 

jag får nämligen inte åka hem.. daniel lovat att överaska mig till min födelseda
 


RSS 2.0