favorit!

it´s all over now

Jag trodde att du förstod , men nej... jag förklarade för en vän att min soffa är otrogen mot honom för han finns där så sällan så varför skulle soffan vänta i all oänlighet. NEJ

Nu sitter jag här. Aningen trött.. men jag önskar du får tibax din läsförmåga snart.

JAG BLIR SNART MIG SJÄLV IGEN.. OCH I DEN MENINGEN FINNS INTE DU MED

du har sårat mig många gånger när du bara varit allmänt borta du har möjligheten att försvinna från vår värld på bara några kanpptryck..

de är en av glansen med dagens mobiltelefoner..

Jag ska avar helt älig.. under senaste tiden har du ignorerat mig toitalt.. slagit en knäsvag .. och nu får du sjölv stå för smällen

Den somsårade mig mest var att en av våra gemensamma vänner hadde problem ... och du vände också ryggen åt det.

Ifall du inte visste så vet jag att jag har förlorat en vän på grund av dig.. he bryr du dig inte om. Jag tog din vän igår.


Varför kan vi int sta på samma linjo vid fronten iställe som de är nu.. att vi båda står vid fronten varsin.. och skjuter på våra vänner.

lycka till för dig.. jag går min väg så får du hitta hem själv

Varför äter man när man är nervös?

Varför äter man när man är nervös?

[online] [http://members.fortunecity.com/agreeve/comicscol3.htm ]

Jag går fram och tillbaka. Mellan kylskåp och soffan och äter. Det är tur att folk börjar slta skolan nu, annas skulle jag med sekärhet ha rullat nerför trappan. AAAAH

En ängels tålamod

En ängels tålamod
[online] [http://www.flickr.com/photos/tinkerg/108527941/ ]

Någon sa åt mig att jag har en ängels tålamod.. åtminstone glorian har försvunnit.

Väntan

jag tycker inte om att vänta, Även omdet är nästan så jag tillringar min dag. Väntar. Idag har hela dagen varit en enda lång väntan. MOrgondagens stora oro. 
Jag vet int vad ja ska ta mg till. Jag har försökt allt för att denhärdan ska försvinna men det går inte. Jag vill hitta på nogit vara lite social. Men jag kanske inte vågar. Risken finns att jag är ut halva natten vilket eder till att jag är obeskrivligt tröttimorgon. Det kan jag bara inte vara. 
Jag funderade att jags ka våga ta kontakten med en vän jag inte vågat ringa till nu på ett par vekcor. Är han frtfarande min vän fats jag har den tanken i huvudet, Är inte en vän en person mna litar på och utan problem ska våga ringa till?
Åh om ni bara skulle förstå hur närvös jag är. Jag vankar av och an och jag ärrädd att ringa folk eftersom jag högst antagligen kommer att sluddra värre en vanligt. Jag förösker tänka på annat men tanken kommer alltid tillbaka. Imorgon is the D -day.
Dessutom kan ja bara inte sluta äta. Jag hade på fullaste allvar tänkt jag skulle klara av denhär dagen utan större missöden men ni skulle se hur min lägenhet ser ut. Men jag måste verkligen städa imorgon. då senare när allt har lugnat ner sig. 
I en månda och 2 vekcor har jag gått omkrig och väntat på morgon dan . Och jag är obesklirvilgt närvös. Varför består sora delar av livet av att vänta? Kna mna ara inte få ndvika väntan ersätta den ålågan med något annat. så brukar jag göra. men nu råddar jag så hämskt att ag tror jags hoppar över tanken på att göra något annat. 

The human lifestyle

The human lifestyle



[online][http://www.cs4fn.org/futurehuman/images/robotichand-sml.jpg]

dröm yrke eller många nära vänner??

Jag ska redan nu förvarna att dethär inlägget kommer att precis som förra att bli ett ganska felstavat inlägg. Men därför direkt från mitt hjärta. Eftersom mina fingrar inte hinner med vad mina sinnen uppfattar och tänker.


Jag har igen hittat ett yrke jag faktiskt skulle kunna jobba med livet ut. Ta mig inte fel nu , jag trivs extremt ra som studerande till sjuksköterska, men jag började tänka för bara några veckor sen att det är akutvårdare jag skulle vilja bli. Eller första vårdare. Det är samma sak btw

Men störtsa felet är väl det att man måste studera i en hält annan ort som ligger typ 600km härifrån. Deyt andra felet är att jag kommer att tappa kontakten med många mina vänner , det står som skrivet i stjärnorna att när mna ite träffas någongång så tappar man slutligen intresse att sitta och höra på hur rouligt de andra har haft bland ens egna vänner eller fölåt jag formulerade mig lite knasigt jag menade att man tappar lusten eller  hmm man får en egosit känlsa när man pratar med någon man inte sett på länge? hmm Ett annat fel är det att jag kommer inte häller att träffa min familj varje hälg som jag nu jyst gör. Eftersom avståndet gör att jag knappast har råd att pendla varje vecka. ett annat fel är det att jag faktist inte känner någon iden staden. De pratar sveksna allihoipa så högst antagligen skulle jag också där få en massa nya vänner, men ingen kan ju ersätta de vänner som har sett mig i min värsta tid- högstadietiden...Slutligen vet jag ingenting om staden. Det är en enormt stor stad , mycket större än den jag nu jyst bor i.Och bara här kan man ett lördagsväll börja fundera var man är när man ska till villalite längre bort i förorterna.

Men då igen så är dehär verkligen något jag skulle vilja satsa på. Dehär med äldreomsorgen är ingenting för mig. Efter det att jag krockat med en penssionär så näää. Men vem vet jag kanske passar in där , men räknas det inte mest på var man trivs?

 En ganska fin argument jag fick för ett par dagar sedan löd somen fråga: Vad var anledningen till att du sket i dina tidigare "drömyrken"?. Jag funderade en stund på det. Svaret var så självklart enkelt. Mina vänner. Först hade jag tänkt ta värnplikt. Men när jag väl funderade så insåg jag att nää jag vill inte förlora en sommar tan mina vänner. Det andra var polis,det kan man okcså säga jag förlorade på grund av en vän. När jag väl svarat detta så sa denhär personen att jag kanske har gjort tillräckligt för mina vänner nu? kanske det är dax att börja tänka på sig själv nu?

Ett annat argument frågade jag okcså minvän s¨å svarde hon att vissa dagar så skulle man ara vilja bort häriffrån. [denhär stan] Men mitt beslut kan omöjligt fattas på hur jag känner mig den dan. Vill jagförlora många av mina nuvarande vänner?

Mina föräldrar tycker att man bara är ung en gång- studiernas tid. Man hittar alltid nya vänner enligt dem har jag l'tt att få nya vänner somfaktiskt bryr sig. 

Jag anser att jag inte vet:d.. Men jag längtar till den dan när någon vill komma med mig och titta på stan . Se på skolan och bekanta mg med internatet.
 Till det får jag bara fundera. Och hoppas att det finns ett rätt beslut. 

varför!!

Hur kan mitt huvud ha fastnit i en massa konstigheter jag inte får ut. Det ringde från jobet idag och undrade om jag ville jobba hälgen. Egentligen skulle jag ha svarat att jagintetycker om att arbeta under hälgerna utan jag försöka tillbringa min tid med vännerna under den tiden. Men nu när sommaren är slt är det faktiskt skönt att få kkomma hemtill sin hemort och påörja ett ganska grevande arete och slippa fundera på skolan utan helt ägna sina tankar åt något helt annat bara för 2 dagar men iallafall.Det är nästan läskitt att tänka tanken attman inte längre orkhar träffa sina vänner på hälgen. Även om det är då mycket fler än bara vi som går i skolan sammals på ett och samma ställe.De flesta tar fram sin llla öl burk och sitter däroch smaskar på något fler än en öl. Men det förståss. Alla minna vänner är inte såna. Många men inte alla. jag började fundera på hur det har påvetkat en. Jag hoppasinte mycket någ något men jag hoppas jag har en helt egen fundering untöverdetdäran att vara som alla andra.
Jag vill verkligen förändras men det är inte alltd så llätt. Jag försökte bli ovänn med en person som faktiskt har HÖGT inflytande på folk. jag försökte verkligen. det tog nästan ont i mitt hjärta när jag skrev en massa påståendenåt den som ja fiste skulle såra en hel del. Bar för att jag är rädd för att förändras allt för mycket.men svaret var såsjälvklart enkelt.Människor sommankommer bra övereens med har inflytande på ensjälv vare sig man vill det eller inte. Även omjag visste att denhä människan inte hade bra inflytande på snälla lilla oskyldiga jag. Satt jag ändå där och hoppades att min än skulebli min ovänn.. jag lyssnade till britney spears låt stronger för det var så ag kännde mig. jag skulle kunna vara mera mig själv tan att behöva ta inflytande av människor som har stort ordförod a såna ord som kan få en att göra som de vill. och man ha nästan respekt för dem. Jag skrev detta i mitt så kallade jag årkhar inte mer brev. Att alla nu har sån jävla respekt för dig dåmin vilja syns ingenstans längre, du e fortfarande min vän mne jag vill inte vara det om min respekt för allat annat utom ig har försvunnit ut i ingenting. det är klent.
Något i dne stilen skrev jag. Efter mycket arga kommentarer och lite mera arga funderingar. så fick jag ett fölåt. Nu e allt det samma igen. Jag vill inte var the trubbelmaker. men jag vill ha en rättvs värld. Och jag tycker inte omfolk som har en sån jävla respekt för den andra att di kan kyssadennes svettiga strumpor. Varför kan man inte ara få tänka själv?

Det var så ruttet gjort..

Det var så ruttet gort, så spring och göm dig fort. Jag borde ångra mig.

Jag tror jag trivs för bra med singel livet jag nu. Jag har inget som helst behov att binda mig med någon nu jyst ..  I´m stronger than yesterday .. stronger than I ever thought that I could bee.

Men ...

Jag förstår mig verkligen inte på mig själv. Det enda namnet mitt hjärta reagerar på undviker jag till 100% avaktande. Men sena vet jag inte på vad. Jag har haft kontakt medmånga nadra människor senaste tiden. Viljat men inte kunnat förmå mig själv att skicka eller ringa till denna människa.

Igår insåg jag när jag tog pulsen påmin vän att jag bara leker med mig själv. vill jag vara ung hela livet. Hr vithövdad jag än blir. hur i behöv av ett stryckjärn jag än blir. så lever jag mitt singe liv till fyllo. Nej men jag vill häller inte binda mig.


LÄGG IFRÅN DIG VAPNET OCH SLÄPP VITTNET

Rock´n´Roll

Rock´n´Roll


Har tyvärr igen källförteckning.. men CHILL BILD

min sista stund

Varför funderar många på hur man dör och vad mans ka göra sista stunden i sitt liv?

Varför måst man fundera på sånt?

Jag VET att nästa gång jag råkar ut för en olycka komemr jag knappast att överleva. Eller det eror ju på. men nu räcker det med negativa funderingar..

Varfö kan man inte försöka leva som om varje dag var den sista?
Sen när man får reda påatt man ska dö inom ett par minuter så knappast att man endå vågar göra didär extrema påhittena. Som att springa naken, slå den personen som under en lång tid behandlat en skit...

Hur berättar man för sina vänner att ens sista stund är kommern, att nästa gång de ser en ligger man troligen i en träkista och ser ner på omvärlden.

Jag funderade igår när jag satt en stund hos några vänner som sett sitt liv basera franför en. Varför vågar man då först säga åt dem hur mycket de betyder för en? När man vet hur mycket det betyder för någon att bli uppskatad verbalt. Tar man sina vänner så för givet att man inte ens vågar säga hur mycket det värmer i äns hjärta att få vara dennes vän. Jag hoppas mina vänner vet hur mycket de betydre för mig . Även om jag inte altid går runt och säger du betydr. Jag har nämligen en vän som helatiden går runt och säger .. du har en speciell plats i mitt hjärta. Hur fint det än låter känns det lite uttvättat nu jyst.

Varför vill man  göra något extremt sista tiden i livet? varförvill man inte bli påmind omen person som vman var istället för någon som hittade på en massa påhitt i slutet. Varför vill man göra rätt för sig innan man dör istället för att våga ta sitt anvsar och säga ifrån kanske lite tidigare en när man fått sitt eget dödsbesked?

Jag blev nästan gråtfädigt när jag insåg hur nära jag var att förlora en barndomsvän. Jag Har aldrig lärt mihg hur man tar emot dödsbesked. Oftast sitter jag oh stirrar som om jag försöker förstå vad som egentligen hade hänt. Fats jag vet att beskedet inneär en begravning . Livets sista avsked.  Min vän sköt sig för ett år sedan, när jag fck höra det trodde jag inte någon till att börja med. Men jag grät coh jag klarade inte av att ta avsked av honom , jag vill inte att han ska vara död bara bortflyttad försvunnen . Jag har tillochmed kvar hans telefon nummer i min mobil.

Så jag uppmanar mig själv och andra. Att sluta tänka så jäävla negativt. Om man dör ska man int känn nejj fan varför gjord jag inte hedennan innan det var försent?  Utan leva i nuet.


Hallon , I love you

Hallon , I love you


http://www.vitaminsidan.se/bilder/hallon.jpg [online] hämtat 16;35


HallonRubus spp.  latin25 vitamin c0,5per frukt
HallonRubus spp. latin23 till 32vitamin c0,7 till 1

Mitt mess!


Min bror har räknat ut utgående från min telefon räknanig att jag skickar i snitt 17 mess per dag. Vem som får dem och vad som står i de kan bara er egen fantasi stoppa för, jag kommer varken att sätta hinder för den eller sätta ledspår. Men jag började fundera när jag halvlåg i min soffa att den dan någon smart liten blyg kille kom på messet tänk hur allt har förändrats. Och jag slår vad om att denhär blyga lilla killen var från finland. Här har pojkar en helt egens status. Att ringa är för personligt att messa är precis lagom personligt för deras egna egosim.FÖLÅT men så är det. 

Jag satt där i min soffa och funderade: har det kunnat varit så nogongång att vårat messandet har förstört så mychet som vi idag inte kan uppleva på samma sätt bara för att vi idag kan sitta vid ett bord eller varför inte under det är ingen större skillnad och skicka dedär orden till dendär vi har försökt formullerat både länge och väl. Tänk för ett par år seam kanske man också satt och funderade på et sätt att försöka formullera dessa små söta ord men kanske inte satt underbordet och försöka få fingrarna att fungera mot sin filja. förutom att slå nummer till honom/henne.Man anske inte kan bara ringa för att säga va gör du? sker e na?  vem e du me?:D. Utan man fortsatte samtalet senn nar man kommer på sig själv andas tungt i luren . Hur roligt är inte det som lyssnade. man vill bara flytta lyren ett par kiloneter från örat. 

en om ni förstår mig rätt nu, visst missar vi ne hel del bara genom att knappra mefingrarna över dedär knapparna?

Varfför ringa? när vi kan besöka?jag lovar och svär på min heder att det skulle jag aldri äns komma på tanken att göra. Tänk dig att du går med bästemda steg dit, och ringer på dörren fortfarande ganska bestämd. ja menar man har ju tänkt genom vad man ska säga. Åsså öppnar pappan. " jjaa-eh alltså int tror du din son vill kom me och ööh leka?" Jag kan redan nu se faderns något förundrade min. vad gör man när soneväl kommer för att "leka" då? ja alltså va sker ikväll tå?

åsså står man där........ det skulle troligen sluta med att man hittade på något löjligt sätt att slippa undan som att mamma ropade mitt i tystnaden .Man skulle troligen höra en myra hosta och mitt i den tystanden lyckades man missa att mamman stod och ROPADE?

Jga kanske ljög lite. Jag har försökt dehär. Förutom punkten med bestämda steg. Kvällen slutade med att jag satt en stund på hans trappa och hade intalat mig själv att ringklockan knappast fungerar så varfö slösa på fingertopparna och prova. så där satt jag. hmmm

Så kanske det är bäst att man skickar iallfall. Men man skulle kunna tänka på hur man skulle göra det annorlunda?

 

Jag och min halare

Jag tycker ommin halare.Även omden är lite stor. Den är vit. Och har svart tekst på sig . jag har ännu inte hunnit sy fats mitt namn på den men det kommer. garanterat snart:D

För mig var halara invigningen som att få studenten. STORT . Jag lovar enomrt stort. jag får inte tväta min halare men den är redan smutsig. har haft den på mig i drygt 2 timmar. Vilket e ännu inte så mycket men det blir mera. Halarna på, på löda för då e jag igång:D

för  er som inte vet vad en halare är:

för vi som går i en yrkeshögskola. är vi ganska många som går olika linjer. när vi är på sitzar eller andra evanemang är halarna ett måste. Vi ser vilka som hör till vår grupp och sammhörigheten är enorm. Innan jag hade min halare va vi som ett par nykommlingar som bara fickstå å se på vad de nadra pysslande med. fast vi va mitt bland dem. Men nu är det något helt annat nu finns det inte lärare och elver länre bland eleverna vi är alla vita i våra uniformer; halarna'

Jag har ännu inte hunnit såpå några märken. Märkena ska representera änsjälv på något sätt. Folk får skriva hälsningar på dem när som hällst.elelr man ska ha på sig halaren.

Nu är jag en av dem:D

mitt bröllop

Jag funderade på en liten ful fundering idag. Mitt bröllop, - Jag vill på riktig se ut somen gräddbakelse. åsså tycker jag om munkar. finns det frackmunkar?

Nä men anledningen att jag böra funder på e. e att många av mina större händelser i livet som jag måste välga själv så stod jag där. När jag var riktigt tvungen att ta det sista steget vänder jag om och går därifrån hur gärna jag än sku ha vilja våga ta det sista steget. Idag satt jag på en bänk med en vän jag aldrig tidigare möt. Hon och jag kom bra överens, hon frågade va jag hade för mål i livet. jag svarade att jag inte hade en endaste liten aning för 2 av mina strörsta drömmar krossades. Antingen av mig sjölv eller av samhället.
Hon blev en vän till mig fastän jag inte kände henne för hon frågade något annat än vad gör du. ho tycker du att det går i skolan. Jag vet int va on hette. Hon ville kanske bara prata, eller så såg hon hur arg jag var.
men jag satt nu där och jag tänkte för mig själv.

KOmmer jag att hitta en the one som jag vill gifta mig med och klä upp mig till dedär gräddbakelsen och sedan stå sär i kyrkdörren och svänga på klacken och försvinna...

vad gör mna åt sånt då?

förendrar man sig själv eller allmänheten? eller??

I´m in love , but I´m not gonna get him

HAR JAG NYLIGEN KOMMIT PÅ.

Han har blivit som min bror. En arbetsnarkoman.

Dit for han.

Det var inge vidare. Men jag vet Idag att allt som sker har en mening. Nångåg i livet. Jag har varit m4d ommycket. Allt jag hargort har fört npgot stort in i mitt liv på något sätt. men ...

Kan jag berätta för er en liten hemliss:D

jag vet varför jag aldri kommer ti få va deil i hans vi.. Jag insåg det idag när jag lekte flickvän till hans bästa vän. Nej honom har jag inga känslor för. Eller känslor har jag. Aggressiva känslor somfään. Men inga sådanna där fnitter :D
men så idag - vad ska jag säga att : leka kompis´brud känns inge vidare. Och han vet om det. dET VET JAG. fÖR DET HAR JAG SETT TILL. MEN JAG VISSTE INTE VAD JAG SA FÖRREN DET VAR FÖ SENT.

 alltså nou va e na satans caps lock dehää


Jag såg en film för länge sedan när man strödde röd sand på golvet innan för dörren så kunde den människa som vill en något ont komma innanför dörren. Jag tror inte på sånt tjafs, men jag fnderar vem som skulle våga komma in hit om dedär stämmde. Va handlar allt satans fjäskas om?+

Jag sitter och tittar på en film som jag senast såg med en väldigt god vän till mig. Jag måst erkänn att jag saknar nain ti si film med nu. Har någon en katt at tlåna:D


allstå ja e fäädi ja no typ!!!!

Finland<3

Finland<3
(http://mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/finland/Finland-WP-a.jpg) [online] hämtat 19;09

Jag tror inte på mitt hemland

Jag menar inte bara politiskt inom många områden som jag inte kan förstå varför mitt fadersland har blivit till.

  Jag är en hårt studerande sjuksköterska, vi har enbart tre pojkar på min årksurs av 100 flickor. Vi har en manlig lärare i hela skolan. Denna lärare har många olika åsikter starka åsikter som etsar sig fast hos en. Om män skulle intressera sig mera för vård arbeten skulle lönen för sjuksköterskan stiga sjuhögt. men det är så få män som orkhar bry sig om yrket. När blev vård yrket ett kvinnligt arbete? varför är det tabu att män är med? 

Jga är också en stolt finlandsvensk, det kan ingen någonsin äns försöka få ifrån mig. Men därför sårar det mig när man nästan aldrig får service på sitt modersmål. Utan måste alltid med en knaklig finska fösöka göra mig förstådd. Man tappar dessutom fort intressen att läsa finska när man vet att den finska populationen inte tvingas sitta och läsa svenska utan sveksa läses som valbart.

Hela den finska majoriteten har alltid kämpat sida vid sida. Aldrig om samma sak utan om varandra. Vilket språk som har mera makt ön det andra. 

dethär är kanske anledningen till att vårt land ligger efter med så mycket annat. rent politiskt har landet inte gort några stora framsteg senaste tiden.. vart går den dyrbara tiden ? till oss finlandsvenskar som någongång har något att säga? tar det lång tid att översätta våra svenska invecklade ordstrukturer?? kan ni kära riksdagsmän då förstå oss som finländssvenska studerande som vid varje periodsslut sitter där med svetten rinade nedför våra näsor för att vi inte förstår.?

Finland är ett enhetligt fint land som faktiskt försöker kämpa. Till det yttre. inom landets gränser känns det som om det aldrig händer något. Det yttre är främst våran armé som ständigt lyser genom vårt lugna skal och syns i många olika fredsbevarar trupper runt om i landet. 

Utvecklingen av elektronik - forskar man i dagligen men man har så hög ethnocentrisism så man kan asålut inte ta del av andra länders utvecklings möjligheter utan håller sig strikt till landets egna proffs för hjälp. 60 åriga män...

Hela den politiska sektorn har fullständigt hamnat in i en polistiskt stagnation. Se bara på alla dessa lastbilar som står parkerade utanför rysslandsgräns. NeJ det är inte rysslands bussines. Det är lika mycket landets. 

Har vårt land för stark demokrati när vi har ämnen som vår president mycket väl kunde göra själv. Vår president . fru ruplikens president. har snart samma politiska åsikt som en kung. Behöver snart ingen annan utbildning än att kunna hoa som en uggla och rulla tummarna som en apa.

Vad gör vi åt det+.. Ingenting. någon kan bli sur någon kan säga något som sårar och det vill vi absålut inte.  Varför är det så faligt att plocka hallon från grannens sida av åkern har vi inte alla allemansrätten? samma sak gällande politik. Jag anser att inget händer. vi behöver något nytt och det snabbt.

Jag går nu jyst en fördjupad första hjälpen kurs. vi har läst och studerad case där många männisor gör sånt som man absålut inte får göra. Som att stå och titta och inget göra när någon faller och slår sig och blodet bara sprutar. Hur kan man stå och titta på när någons liv rinner ut i sanden. Betyder ite människan vi står brevid i busskön, bor brevid, människan som sitter i bordet brevid på Mcdonalds? Är vi så jäävla egoistiska så vi skulle låta människan förblöda och vi skulle gå därifrån med tanken . oj vad häftit? bryr vi oss verkligen inte mera?

Är det samma med politiken i dethät landet? Tänker alla ja dehär går ju bra. Men di verkar inte fösrtå. Att det är som när mna sitter på en stol aldeles för länge , man får myror i benen och vill röra på sig. samma sak vill vårat fäderne land

Vårt land , vårt land
vårt fosterland
ljud högt oh dyra ord!

   

en liten bit platon .. (?)

en liten bit platon .. (?)


(http://www.nueva-acropolis.es/barcelona/fondos.asp)

viktigt!

Jag kanske aldrig har presenterat mig. KOm jag nu jyst på.

Jag är faktiskt bara 19 år. Helt otroligt ibland när man ser min press.Men jag är en ganska speciell person med mycket på min hjärna som bara vill komma ut. Därav en massa stavfel. eftersom mina fingrar inte hinner med den mängd som jag tänker så punkt och komma och storbokstav skiter motoriken i ....

Jag älskar naturen .Den är naturlig och fin. Helt otroligt hur mycket som sker i vår omgivning som vi inte har en aning om.  Otroligt facinerande!

Jag älskar också maskiner. Kanske en liten annan vändning. men jag kanske någongång i mitt liv ha nytta av mina båda intressen förenda de båda.

En gång när jag var sjuk var jag helt att jag någongång skulle få köra paris-dakar rallyt. De sklle vara stort för mig. det är kanske en dröm. Stor dröm. Den dan jag insåg det hade jag verkligt hög feber och mina drömmar gick allvaligt högtflygande. Men det var skönt att drömma vidare på någotsom kanske aldig kan ske. Utan bara blir en "sjuk" drömm.

Jag har också en favorit filosof...PLATON. Men skulle någon fråga av mig vad är platons teorier skulle jag stå där.. fundera en stund. och sedan börja rabbla upp en massa kommunistiska funderingar som skulle dyka upp från ingenstans..
Mem platon har sakt en massa kloka saker som tillexempel texten jag har på min press.Påståenden jag också brukar försöka formullera ihop vilket inte e så lätt.. platon formulerade och jag använter.. Plagiering?

Eftersom mång av mina vänner är pojkar och ibland får jag har jag en känsla som jag inte riktigt kan förklara men med platonisk kärlek förklarar det en hel del. Men sen börjar jag tänka aldeles för mycket ni vet de som kanske är felet till att jag också skriver här.

Jag tror inte på mitt hemland.


Jag är kanske ensam om att tycka att Finland har fastnat i en politiskt ekonomisk stagnation. Ingenting händer i landet. Allt står stilla. känns det som.  Det känns som om det var en tid sedan den nya teckniken utvecklades ennu mera. Är vårat styrelse skick bara en massa gammla gubbar som helt konservativt börjat tycka att allt e perfekt som det är?
Fölåt jag menade inget illa. Tarja är en bra dam, som saknar fullständigt makt. Jag tror inte häller på envälde men om man nu är president ska man inte ha en annan makt än att skriva namn på papper. Jag menar nu fatsän hon inte skriver under så kan alla andra godkänna denna funderaing...

är det vits att satsa på ett yrke inom politiken om man som ensam individ inte har makt?

Är det därför som landet nu har stannat .. kraftig stagnation.

Det ända jag anser att ite har stagnerat är den finska arme´n . Vi syns överallt och vi har fredsbevarare i många länder. Vårat land syns alltså utåt. men våra rättigheter inom eget land har blivit utsuddat på många människor tillochmed på alla dessa människor som sitter och tittar på bingolotto och fullständigt skiter i att  den tredje världen går förbi oss andra.. hård demokrati

jag vill här citera platon

"De somär smarta nog att engagera sig i politik, blir straffade genom att bli styrda av de dummare"

jag hoppas ni tänker på min fundering...

the poison.. in life ít self......(http://farm1.static.flickr.com....12.30)

the poison.. in life ít self......(http://farm1.static.flickr.com....12.30)

drömmar

innan jag örjar gå mot mera sivilicerat liv .. ska ja stå en stund och funder på dehr med drömmar.. jag vet att en av min adrömmar har blivit krossade .. dessutom hårt mot en vägg..

men jag vet ännu inte vilka drömmer jag har..

jag satt igår och lyssnade en stund på en människa som hade livit vald till sveriges talman. 2006?.. hans tal fick mig att fundera vilka drömmar jag har..

det är väldigt knappt om högtfygande drömmar..

- jag skulle vilja resa till valbar känd plats..
- skaffa mig en printer
- köpa ett nytt sängtäcke.
- skaffa mig en ny tavla..
- få livet på klart
- bilda familj
....

var e min högt flygande drömmer

som denhär jonas sa.. att vårat välfärdsland har stannat i en krafftig stagnation.. på grund av ethnocentrisism...

twist it up

vårat land är inte äst på allt.. vårat sät vi gör saker.. är bra.. men di kan bli bättre eftersåm så liten mänd av jordens befolkning använder samma sätt som vi gör och klaggar inte så mycket..

det finns alltid ett annat sätt att göra saker.. genom att se på sina grannländers utecklang.. eller varför bara grannländer.. utveckla funderingen ock utgå från länder som ei ännu utvecklats färdigt..


UTVECKLA OSS

varfö sitter ni här ännu.,. nu ska jag påbörja min utveckling.. börjar med mig själv.. akta anars hinner jag börja utveckla dig .. innan du förstått vad som har hänt..

Vill du vara passiv eller aktiv?

varför jag valde mitt yrke

färdig funderat allas frågor ska bli besvarade..

jag är nu jyst sjuksköterka underutbildning

ja valde yrket för att:

min morfar led under bristande sjuksköterske tiden vilken led till att han hann inte svängas så ofta som han skulle ha behövt och fick stora liggsår plus övriga smärtor..

jag ärväldigt intrissera av hur daker och ting fungerar.. jag började tidigt med att klura ut brödrosten ... sedan agerade jag videre till en hel del bilar och annat maskin bedrivande medel.. efter en tid ansåg jag mig själv vara ganska uttråk på ämnet så övergick jag till människans biologi.. också samma jag fördjupa meg inom i studenten.. när jag insåg hur mycket det är som man inte kan ..

när jag själv låg på sjukhuset insåg jag hur många olika sjuksköterskor /sjukskötare det finns.. inte bara utbildnings mässigt utan olika personligheter .. många var såna sominte kunde ta folket utan mera kunskap om området.. men där böand fanns också såna som alltid fanns vid min sida när jag var sommest trött på livet.... en sånn vill jag bli..

jag har slltid vela göra något för en annan .. sköterskor arbetar för andra....

har jag glömmt de fina vårddräkterna:D 

D- day

come and get me .. if you love and respect me....


idag ska jag få mina kontakt linser.. pluggis milla försvinner,. tyynar bort..  lysnar på solid base *digging*

käsi kädessä

I heard that you were talking shit
And you didn´t think that I would hear it
People hear you talking like that, getting everybody fired up
So I´m ready to attack, gonna lead the pack
Gonna get a touchdown, gonna take you out
That´s right, put your pom-poms down, getting everybody fired up


I wanna love you, but I better not touch (don't touch)
I wanna hold you, but my senses tell me to stop
I wanna kiss you, but I want it too much (too much)
I wanna taste you but your lips are venomous poison
You're poison running through my veins
You're poison, I don't wanna break these chains




it´s a mighty 44... rikti disk musik:D

" jag sovd över"

Vad innebär det när en pojk säger såhär om en flicka..

Sammanhang:

" vi satt nu å tala ganska läng igår och jag sov över"

för en helt utomstående person. Vad innebär påståendet??

sov hon i sängen å han på soffan..> sov över

eller delade de säng? <  han sov jo fortfanarde över

delade de säng och intimitet?< har påstående mottagaren bara snuski fantasi eller är prataren som försöker dölja något?

finns det någon undermedveten tanke med ordet..


orden jag sov med henne ?..
I slept with her
 den engelska varianten låter mera intim än den undre eller har jag fel?


are you

are you

it´s all over now

Jag trodde att du förstod , men nej... jag förklarade för en vän att min soffa är otrogen mot honom för han finns där så sällan så varför skulle soffan vänta i all oänlighet. NEJ

Nu sitter jag här. Aningen trött.. men jag önskar du får tibax din läsförmåga snart.

JAG BLIR SNART MIG SJÄLV IGEN.. OCH I DEN MENINGEN FINNS INTE DU MED

du har sårat mig många gånger när du bara varit allmänt borta du har möjligheten att försvinna från vår värld på bara några kanpptryck..

de är en av glansen med dagens mobiltelefoner..

Jag ska avar helt älig.. under senaste tiden har du ignorerat mig toitalt.. slagit en knäsvag .. och nu får du sjölv stå för smällen

Den somsårade mig mest var att en av våra gemensamma vänner hadde problem ... och du vände också ryggen åt det.

Ifall du inte visste så vet jag att jag har förlorat en vän på grund av dig.. he bryr du dig inte om. Jag tog din vän igår.


Varför kan vi int sta på samma linjo vid fronten iställe som de är nu.. att vi båda står vid fronten varsin.. och skjuter på våra vänner.

lycka till för dig.. jag går min väg så får du hitta hem själv

RSS 2.0